Saūda Arābijā jauns inficēšanās gadījums ar SARS paveidu (3)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saūda Arābijā konstatēts jauns inficēšanās gadījums ar jauno vīrusu, kas izraisa netipiskajai pneimonijai (SARS) līdzīgo saslimšanu, Veselības ministrija sestdien paziņojusi savā interneta vietnē.

Kopš septembra Saūda Arābijā konstatēts jau 31 inficēšanās gadījums ar jauno vīrusu nCoV. 15 cilvēki no šīs saslimšanas ir miruši.

Trešdien Pasaules Veselības organizācija (PVO) paziņoja, ka Saūda Arābijā inficējušies divi medicīnas darbinieki, kas ārstējuši jau iepriekš saslimušas personas.

Visā pasaulē līdz šim apstiprināti 40 inficēšanās gadījumi, bet 20 ar nCoV inficētie pacienti ir miruši.

Bez Saūda Arābijas inficēšanās gadījumi konstatētu Jordānijā, Katarā, Vācijā, Lielbritānijā un Francijā, kur šobrīd Lilles slimnīcā atrodas divi pacienti.

Jaunais vīrus, kas nodēvēts par nCoV-EMC, ir radniecīgs nāvējošajam SARS vīrusam, kurš pirms desmit gadiem parādījās Austrumāzijā, izsaucot satraukumu par iespējamo globālo pandēmiju. Toreiz SARS vīruss prasīja aptuveni 800 cilvēku dzīvības.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu