"Al Qaeda" paziņojumā atzīst bin Ladena nāvi

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Al Qaeda" ar grupējumu saistītās interneta vietnēs un forumos ievietojusi paziņojumu, kurā atzīta Osamas bin Ladena nāve, ziņo BBC.

"Al Qaeda" paziņojumā norādīts, ka bin Ladena asinis nebūs izlietas velti un ka grupējums turpinās uzbrukumus ASV un tās sabiedrotajiem."

Teroristi brīdina, ka bin Ladena nāve kļūs par "lāstu ASV", un Pakistānu aicina uz sacelšanos. "Osamas bin Ladena nāve, ar Allāha visuvarenā atļauju, kļūs par lāstu, kas vajās amerikāņus un viņu aģentus un sekos tiem gan iekšpus, gan ārpus to valstīm.

Viņu prieki pārvērtīsies bēdās, viņu asinis sajauksies ar viņu asarām.

Mēs aicinām musulmaņu tautu Pakistānā, uz kuras zemes šeihs Osama tika nogalināts, sacelties," teikts paziņojumā.

Sola drīzu audiovēstījumu

"Al Qaeda" sola drīzumā publiskot bin Ladena audiovēstījumu sekotājiem, kas tapis nedēļu pirms viņa nāves.

Operāciju pret bin Ladenu ASV veica pirmdienas naktī, iepriekš par notiekošo Pakistānas varas iestādes neinformējot. Tas starp abām valstīm izraisījis pamatīgu saspīlējumu.

Tikmēr daudzviet Pakistānā šodien turpinājās protesti pret bin Ladena nogalināšanu.

Vietā stāsies al Libi

Krievijas mediji arī ziņo, ka bin Ladena vietu "Al Qaeda" vadībā ieņems Abu Jahjs al Libi, kurš līdz šim bija atbildīgs par grupējuma propagandas darbu. Al Libi iemantoja sekotāju īpašu atzinību, kad 2005.gadā spēja aizbēgt no īpaši apsargāta militārā cietuma Afganistānā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu