Beastie Boys "Hot Sauce Committee P2"

Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ja kāds no jums dzīvo stereotipu varā, ka ar hiphopu nodarbojas tikai pusaudži un jaunieši, tad, lūk, jums apliecinājums tam, ka arī kvalitatīvi un gaumīgi repot var pieauguši cilvēki - trīs kungi no Bruklinas "Beastie Boys"!

Beastie Boys "Hot Sauce Committee Part Two"

(Capitol)

8/12

Grūti noticēt, ka "Beastie Boys" pirmie muzikālie eksperimenti aizsākušies vēl 1970.gadu beigās (kā pankroka grupai), laikā, kad savas karjeras vēl tikai sāka "The Cure", "U2", "Duran Duran" u.c. lielie grandi. Šodien Adams Jauks (Adam Yauch), Maikls Daimonds jeb Miks Dī (Mike D) un Adams Horovics jeb Ad-Rock ir attiecīgi 46, 45 un 44 gadus veci vīri, kas izstaro radošo enerģiju tikpat spēcīgi kā savos 1980.gadu ballīšu un 1990.gadu nopietno radošo meklējumu gados.

Vīru iepriekšējais 2007.gada "The Mix-Up", kas attiecīgi sekoja 2004. gada "To The 5 Boroughs", bija instrumentāls fanka un roka ieraksts, kas ierakstīts ar dzīvajiem instrumentiem, turpretī jaunais "Hot Sauce Committee Part Two" ir atgriešanās pie mikrofoniem.

Albumam ar nosaukumu "Hot Sauce Committee Part One" (vēl vecāks nosaukums bija "Tadlock's Glasses") gan bija paredzēts nākt klajā 2009.gadā, taču tad grupu satricināja Adama Jauka paziņojums, ka viņam atklāts siekalu dziedzeru vēzis.

Šāds pavērsiens gluži loģiski grupas dzīvē lika apturēt visus albuma izdošanas plānus un koncentrēties uz Jauka veselību. Atgādināšu, ka vēl pavisam nesen Bruklinas eksperimentālā kolektīva "TV On The Radio" basģitāristam Džerardam Smitam (Gerard Smith) maija sākumā tika atklāts plaušu vēzis. Diemžēl mēneša laikā 34 gadus vecais mūziķis šo cīņu zaudēja...

Beastie Boys "Hot Sauce Committee Part Two"
Beastie Boys "Hot Sauce Committee Part Two" Foto: Publicitātes foto

Šomēnes viss sākotnēji "Hot Sauce 1" radītais materiāls nedaudz pārstrādātā variantā beidzot izdots kā "Hot Sauce 2". Platē iekļauts arī pirms diviem gadiem jau izdotais singls ar reperi Nasu (Nas) "Too Many Rappers".

Muzikāli grupa atgriezusies pie savām 1990.gadu sākuma saknēm

("Check Your Head" (1992) un "Ill Communication" (1994)), kurā dzīvie instrumenti sakausēti ar dažādiem sampliem un balsis ir viegli fūzētas. Minētais "Too Many Rappers" un arī "Say It", piemēram, izskan ļoti līdzīgi slavenajam "So What'cha Want". Albumā atrodama arī atgriešanās pie pankroka ("Lee Majors Come Again"), ir dažas norādes uz elektrofanku ("Funky Donkey"), taču plates spilgtākais brīdis, manuprāt, ir hiphopa un regeja hibrīds "Don't Play No Game That I Can't Win", kas tapis kopā ar Šantiju Vaitu (Santi White) jeb Santigold.

Viens no iespaidīgākajiem grupas astotā studijas albuma veicināšanas notikumiem ir 30 minūšu gara īsfilma "Fight for Your Right — Revisited" (skat. video. Ja vēl neesat redzējuši, pataupiet piektdienas vakaram draugu lokā), kurā dažādās lomās piekrituši piedalīties teju vai visi Holivudas komiķi - Džeks Bleks (Jack Black), Sets Rogans (Seth Rogen), Vils Ferels (Will Ferrell) u.c. Īsfilmā redzami arī tādi aktieri kā Elaidža Vuds, Kirstena Dansta, Sūzena Sarandona un daudzas citas slavenas Holivudas kinozvaigznes.

Paši "Beastie Boys" filmā parādās policistu tērpos.

Hiphopa paraugstunda!

Izdošanas datums - 03.05.2011.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu