Krievu eksperts: tas bija teātris - bin Ladenu likvidēja sen

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Osamas bin Ladena nogalināšana Pakistānā šajā nedēļas nogalē bija tikai labi iestudēts teātris, patiesībā terorists ticis likvidēts jau sen, šādu pārliecību Krievijas laikrakstam "Trud" pauž Vladimirs Kļukins, kurš 30 gadus strādājis dažādos Krievijas specdienestos, 10 gadus no šā laika darbojies specvienībā "Vimpelis" un karojis Afganistānā.

Bin Ladena likvidēšanas operācija - tas bija šovs, kurš, ja tiktu realizēts dzīvē, pilnībā izgāztos, saka Kļukins. "Amerikāņi uzvedās kā ziloņi trauku veikalā. Jebkurš eksperts informācijā par operāciju Islambadas tuvumā ieraudzīs būtiskas pretrunas - viss tas, kas mums šodien zināms, domāts, lai muļķi uzķertos. Neviens specdienests ar helikopteru nelidotu tieši virs sagrābjamā objekta ēkas."

Viņš atgādina, ka operācija notika vēlu vakarā, tāpēc pielidot objektam tik tuvu, nepiesaistot uzmanību, nav iespējams. "Jāņem vērā, ka operācija notika ap vieniem naktī, kad mazā augstumā pielidot objektam - tas gluži vienkārši ir neizpildāms uzdevums. Helikopteram bija jāsaceļ kājās visa apkārtne. Nosēdināt helikopteru uz pakistāniešu mitekļa jumta, kā to ziņoja mediji, amerikāņi nevarēja. Jumts zem viņiem gluži vienkārši būtu iegruvis."

Tāpat eksperts pauž neizpratni par faktu, ka bin Ladens it kā nogalināts. "Pilnīgi neloģisks ir amerikāņu varas iestāžu apgalvojums, ka specvienība bija spiesta bin Ladenu un visus tur esošos nogalināt.

Ja ir kaut mazākā iespēja cilvēku sagrābt dzīvu, profesionālim tā būtu jāizmanto.

Parasti šauj pa kājām, rokām, vienalga kur - ja vien ievainojums nav nāvējošs, bet ienaidnieks neitralizēts. Šādu slepkavību drīzāk veiktu parasti karavīri, kas ieņem "ienaidnieka pili", nevis specdienesti."

Nav pierādījumu bin Ladena nāvei

Kļukins norāda, ka nav pierādījumu tam, ka operācijā nogalināts tieši bin Ladens. "Kur ir pierādījumi, ka nogalināts tieši Osama bin Ladens? Mums nav uzrādīts neviens ticams pierādījums. Šaubas raisa arī steidzīgās bēres, kuras amerikāņi veica jau dienu pēc bin Ladena nogalināšanas. Nepastāv nekādas islāma tradīcijas, kas ļautu mirstīgās atliekas glabāt ūdenī. Un kā viņi paspēja diennakts laikā veikt DNS analīzes, kur viņi ņēma papildu DNS paraugus?"

Tāpat jautājumus radot tas, kāpēc atklātībā netiek nodotas bin Ladena mirstīgo atlieku fotogrāfijas. "Kad pakāra bijušo Irākas diktatoru Sadamu Huseinu, šie kadri apceļoja visu pasauli. Bet nogalinātā bin Ladena fotogrāfijas Barakam Obamam iedveš tādas šausmas, ka viņš atteicies tās publicēt?"

Likvidēts jau pirms 1,5 gadiem

"Pats galvenais, manā rīcībā ir uzticama informācija: "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens tika likvidēts jau pirms pusotra gada. Pēc tam pēc visiem savas reliģijas likumiem tika apglabāts dzimtenē, klātesot mazam cilvēku skaitam," paziņoja Kļukins.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu