Birža atceļ uzraudzības statusu "Parex bankai"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Biržas "NASDAQ OMX Riga" valde šodien nolēma atcelt uzraudzības statusu AS "Parex banka", liecina biržas paziņojums.

"Parex banka" ir iesniegusi revidētu gada pārskatu par 2010.gadu latviešu un angļu valodā. Līdz ar to ir novērsti apstākļi, kuru dēļ biržas valde 2011.gada 2.maijā AS "Parex banka" piemēroja uzraudzības statusu.

Jau ziņots, ka AS "Parex banka", kas 2010.gada augusta sākumā tika sadalīta divos uzņēmumos, pagājušajā gadā strādājusi ar 163,9 miljonu latu zaudējumiem, liecina bankas revidētais gada pārskats, kas iesniegts "NASDAQ OMX Riga".

2009.gadā bankas zaudējumu apmērs saskaņā ar revidētajiem datiem veidoja 111,11 miljonus latu.

Iepriekš publicētie nerevidētie 2010.gada rezultāti liecināja, ka "Parex banka" pērn strādājusi ar 152,7 miljonu latu zaudējumiem.

Ievērojot starptautisko finanšu pārskatu standartu prasības, 2010.gadā "Parex banka" nedrošajiem kredītiem ir izveidojusi 115,7 miljonu latu lielu uzkrājumu. Veiktā korekcija likumsakarīgi ietekmēja bankas finanšu rādītājus, teikts bankas revidētajā gada pārskatā.

2010.gada 31.decembrī "Parex bankas" un koncerna kredītportfelis bija attiecīgi 566,3 miljoni latu un 541,6 miljoni latu, kopējie aktīvi - 789,3 miljoni latu un 792,1 miljons latu. Kapitāla un rezervju apjoms 2010.gada beigās veidoja 36,9 miljonus latu un 37,3 miljonus latu.

Jau ziņots, ka 2011.gada 3.maijā AS "Parex banka" veikusi starptautiskā sindicētā kredīta pēdējo maksājumu 164 miljonu latu apmērā, biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja bankas Komunikāciju un mārketinga direkcijas vadītāja Marita Ozoliņa-Tumanovska.

Maksājums veikts no bankas pašas resursiem, nepiesaistot valsts budžeta līdzekļus, uzsver Ozoliņa-Tumanovska, norādot, ka tādējādi no papildu izdevumiem ir nosargāts valsts budžets un pilnībā nokārtotas "Parex bankas" prioritārās un būtiskās saistības.

"Parex banka" ir veidota kā risinājuma banka, kuras galvenais uzdevums ir valsts ieguldījumu maksimāla atgūšana noteiktajā termiņā. Izvirzītā mērķa sasniegšanai "Parex bankas" darbība ir vērsta uz aktīvu atgūšanu, efektīvu kredītu restrukturizāciju un pārņemto nekustamo īpašumu, kas kalpojuši kā kredītu nodrošinājums, pārvaldīšanu.

Kā ziņots, šā gada 1.augustā notika "Parex bankas" aktīvu pāreja uz banku "Citadele". Lielākā daļa tika pārnesta uz jaunizveidoto banku, bet problemātiskie aktīvi palikuši "Parex bankā", kura tagad nodarbojas tikai ar parādu atgūšanu un ierastās bankas funkcijas neveic.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu