Agate - spēcīgi dzidrās balss īpašniece!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

LNT šova "Mazo dziesmas Latvijai" deviņgadīgā dalībniece Agate Albekeite ir Andreja Upīša Skrīveru vidusskolas 3. klases skolniece. Brīvajā laikā Agatei ļoti patīk dziedāt, zīmēt, vizināties ar divriteni! Tāpat Agate apmeklē Skrīveru mākslas skolu, dzied korī un darbojas riteņbraukšanas pulciņā. Taču nākotnē meitene par visu vairāk vēlas kļūt par slavenu dziedātāju.

Kā izlēmāt pieteikties šovā? Kā ideja tā bija?

Izlasījām žurnālā paziņojumu, ka būs atlases jaunam projektam “Mazo dziesmas Latvijai”. Piezvanīju Agatei un pastāstīju. Vaicāju, vai viņa grib, protams, viņas atbilde bija: “Noteikti braucam!” Vēl vienu dienu pirms atlases Jēkabpilī es vaicāju, vai tiešām mums ir jābrauc, pat mēģināju atrunāt, bet Agate stingri palika pie sava. Tā kā mums jau bija pieredze šovā “Latvijas zelta talanti”, tad mēs atlases norises procedūru jau zinājām un nebija nekāda liela satraukuma. Protams, šoreiz cerība, ka paņems, bija 50 uz 50. Vieni 50% bija - paņems, jo dziesma laba, viss atkarīgs no konkurentiem, bet otri 50% - ka nepaņems, jo Agate jau ir piedalījusies vienā šovā LNT.

Kurš pirms uzstāšanās uztraucas vairāk - mazais vai vecāki?

Varētu teikt, ka 5. raidījums bija krīzes raidījums, kaut gan pirms tam bija brīvlaika nedēļa. Uztraukums noteikti mammai ir vislielākais! Tētis, šķiet, vispār neuztraucas, viņš pēc dabas ir ļoti mierīgs. Ja arī uztraucas, tad mēs to reti kad pamanām :) Es noteikti uztraucos visvairāk, jo esmu ieguldījusi visvairāk darba un esmu visā procesā visvairāk iesaistīta: sākot ar dziesmas izvēli, tad tērpi, mēģinājumi utt. Zinu, ka Agate uztraucas tikai tad, kad ir uznākusi uz skatuves un jau dzied. Izņēmums bija 5. raidījums, kad viņa pirms tam man pateica, ka ir bailes!

Domāju, ka tas bija saistīts ar zemo vērtējumu iepriekšējos raidījumos, kas sagrāva pārliecību par sevi!
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Kā izvēlaties dziesmas?

Es teiktu, ka vissarežgītākais šajā procesā ir dziesmas izvēle. Kļūstu dusmīga, ja kāds ar mani sāk diskutēt par pareizām un nepareizām dziesmām! Vienas dziesmas izvēlei ir ļoti daudz kritēriju: vai dziesmas ir populāra, vai patiks skatītājiem, vai nav nodrillēta, vai bērns šo dziesmu var izdziedāt, tai pašā laikā vai dziesma nav par vienkāršu, jo gribas parādīt balss iespējas. Galu galā vai dziesmas teksts ir atbilstošs mazā solista vecumam. Vēl jāpiebilst, ka uz vienu raidījumu vajag izdomāt vairāku dziesmu versijas, un tas ir pilnīgi loģiski, jo tikpat labi visi bērni var iesniegt vienādas dziesmas. Mēs gan šajā jomā visi grēkojam, jo mēģinām izbīdīt tieši mūsu izvēlēto vienu dziesmu...

Pašiem noteikti visvairāk patika pirmais un otrais raidījums. Pirmais tāpēc, ka dziesma bija jau iedziedāta un atstrādāta. Otrais raidījums, kad Agate dziedāja dziesmu "Puteklis", bija visiem mums pārsteigums, ka tik labi sanācis, jo dziesma tiešām bija pilnīgi svaiga un pirmatskaņojums uz skatuves.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ko esat no žūrijas ieteikumiem jau ņēmuši vērā?

Nu... žūrija reizēm ir savāda, lai neteiktu vairāk :) Žūrijas komentāriem lielākoties piekrītam.

Bet nu kritēriji, pēc kuriem viņi liek vērtējumu, reizēm ir neizprotami!

Ja paskatās raidījumu, kad dziedāja ģimenes, tad katrai ģimenei vērtēja kaut ko citu: kādam dzīvo mūziku, citam pašu solistu, citam kleitu, citam mammu utt... Nebija vienota kritērija!

Kas ir tas, ar ko jūsu mazais solists atšķiras no pārējiem bērniem?

Agatei ir spēcīga, dzidra balss, ko es pati varu saklausīt; par citām lietām nevaru komentēt, jo neesmu kompetenta šajās niansēs, kas saistītas ar vokālu.

Ko jums devis ir šovs?

Pēc šā šova ne tikai Agate, bet arī visa mūsu ģimene ir kļuvusi populāra.

Mūs pazīst citu pilsētu veikalos un uz ielas!

Kaut kādu rūdījumu mēs būsim guvuši no šīm 11 nedēļām. Neapšaubāmi piedalīšanās šovā prasa ļoti daudz darba, izturības, izdomas, arī finanšu.

Pastāstiet kādu komisku atgadījumu, kas saistāms ar šovu!

Smieklīgākais atgadījums šovā bija Agates brālīša Niklāva debija televīzijā :) Niklāvs filmēšanas studijā jutās kā zivs ūdenī. Dziesmu “Puteklis” Agate dziedāja basām kājām un pēc uzstāšanās apsēdās pie mums uz dīvāniņa, tostarp

Niklāvs kaut kur aizskrēja aiz skatuves un pēc neilga laiciņa ieradās ar Agates kurpītēm, un ļoti demonstratīvi lika Agatei uzvilkt kurpes.

Arī pēc tam viņš veiksmīgi iekļāvās kā raidījuma vadītājs starp Māri Grigali un Evitu Zālīti. Viņiem paveicās, ka Agate dziedāja pēdējā, citādi Niklāvs pārņemtu vadības stafeti!

Foto: LNT

Kādi ir mazās hobiji, intereses? Kas patīk un kas nepavisam? Kas ir Agates elki?

Agatei patīk lasīt grāmatas, tikai tagad šai nodarbei nemaz neatliek laika. Agatei skolā padodas visi priekšmeti. Šogad starpnovadu matemātikas olimpiādē Agate ieguva otro vietu. Papildus obligātajām stundām un mākslas skolas nodarbībām Agate apmeklē teātra, matemātikas un riteņbraukšanas pulciņu. Agate labprāt apmeklētu visus iespējamos skolas pulciņus, ja tikai būtu laiks. Uz vokālajām nodarbībām (parastā režīmā) mēs braucam vienu reizi nedēļā uz Ogri pie Artūra Manguļa. Dziedāt pie Artūra Agate mācās jau ceturto gadu. Agate ir veiksmīgi startējusi dažādos Latvijas mēroga konkursos. Ir ieguvusi gan pirmās vietas, gan Grand Prix. Lielākie sasniegumi, protams, ir projekts “Mazo dziesmas Latvijai”, bet tikko ir noticis kas nozīmīgāks –

Agate ir ieguvusi iespēju vienīgā pārstāvēt Latviju “Bērnu Jaunajā vilnī”,

kas norisināsies š.g. augustā Ukrainā – Artekā.

Agatei patīk dziedāt, zīmēt, taisīt dažādus rokdarbus - pašgatavotas dāvaniņas, nepatīk spēlēt klavieres, kas bija jāspēlē mūzikas skolā.

Vēlētos līdzināties Nikolajam Puzikovam, jo patīk, ka Nikolajs vienmēr ir smaidīgs, pozitīvs, dzīvespriecīgs.

Agate vēlas kļūt par dziedātāju, un citas profesijas šobrīd netiek apspriestas :)

Kas ir jūsu ģimenes galvenie stūrakmeņi, kas jūs tur kā saliedētu komandu?

Bērni ir mūsu svētība! Mēs dzīvojam viņiem. Ģimenē cenšamies visu pārrunāt un runājam daudz par savstarpējām attiecībām, par draudzību, par labestību, par attieksmi pret citiem cilvēkiem, par attieksmi pret darbu, par attieksmi pret solījumiem.

Stāstām bērniem, ka mēs esam laimīgi, jo esam cits citam, jo mīlam cits citu!

Es bērniem katru dienu vairākas reizes saku, ka viņi ir mani vismīļākie, un viņi ir vismīļākie viens otram! Šobrīd mazais brālis Niklāvs māsas uzrunā: “Mana mīļa Atīte, mana mīļa Zanda. Visu mūsu māsas.”

Ja esam dusmīgi, tad arī to izskaidrojam: ka reizēm mammai un tētim ir jāpadusmojas un tās visas ir tikai mirkļa emocijas.

Ģimenē lomas ir sadalītas: es plānoju savu un bērnu dienas ritmu, arī pati visu organizēju - skola, auklīte, bērnudārzs, vokālās nodarbības. Agates tētis nodarbojas ar vīriešu darbiem, māja, apkure, auto. Bet, ja man ir nepieciešams, viņš vienmēr atrod iespēju pieslēgties man. Ikdienas mājas darbus nekādā gadījumā nedalām, abi gatavojam ēst un abi kārtojam māju. Mērķis visiem ir kopīgs. Esam ģimene, ar jumtu virs galvas un trim visjaukākajiem bērniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu