Pirmizrāde Ķimeles jauniestudējumam «Austrumvējš rietumvējš»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

16. maijā Lielajā zālē pirmizrādi piedzīvos režisores Māras Ķimeles iestudējums «Austrumvējš rietumvējš», kas top pēc pasaulslavenās romānistes, Nobela prēmijas laureātes Perlas Bakas romāna motīviem.

AUSTRUMVĒJŠ RIETUMVĒJŠ ir stāsts par mīlestību un divu ļoti atšķirīgu cilvēku ceļu vienam pie otra pasaulē, kurā saduras dažādas kultūras un tradīcijas.

Ļoti poētiskais romāns «Austrumvējš rietumvējš» līdz ar citiem Ķīnai veltītajiem sacerējumiem tā autorei Perlai Bakai 1938. gadā nesa Nobela prēmiju literatūrā.

Tas ir stāsts par jaunu, viduslaiku garā audzinātu ķīniešu sievieti, kura tiek izprecināta moderni domājošam, Amerikā izglītotam vīrietim.

Viņam, pēc studijām atgriežoties dzimtenē, šķiet smieklīgi dzīvot pa vecam. Šajā stāstā ir daudz humora un arī skumju par aizejošo pasauli, kura bijusi skaista un vienlaikus skarba.

Iestudējuma mākslinieces būs Inga Bermaka un Agnese Stabiņa, kuru sadarbību ar Māru Ķimeli skatītāji atzinīgi novērtējuši jau tādos iestudējumos kā «Otello», «Nijaramas pasakas», «Pasakas par zvēriem» un «Noziegums / sods».

Lomās: Jana Čivžele, Kaspars Znotiņš, Inga Alsiņa-Lasmane, Baiba Broka, Jevgēnijs Isajevs, Elita Kļaviņa, Iveta Pole, Edgars Samītis un Andis Strods.

Izrādes – 16., 17., 18., 26. un 28. maijā, 11. un 12. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu