Kampars noliedz nelikumības ar darbinieku algām

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ekonomikas ministrs Artis Kampars (V) noraida jebkuras spekulācijas par aplokšņu algu maksāšanu viņam piederošajā uzņēmumā SIA "Ronis", teikts ministra emuārā "artiskampars.lv".

Pievienots Lapsas komentārs raksta beigās

Mēģinājums mērīt vidējo temperatūru slimnīcā

Kā vēsta portāls "pietiek.com", Kampara apstiprinātajā "Roņa" gada pārskatā oficiāli vidējā darbinieka alga pagājušajā gadā bijusi nepilni 165 lati mēnesī, kas ir divas vai pat trīs reizes zemāka par nozares vidējo algu.

Savukārt ministrs savā emuārā raksta, ka

mēģinājums pēc vidējā darbinieku skaita uzņēmumā gada laikā spriest par algu līmeni ir līdzvērtīgs mēģinājumam mērīt vidējo temperatūru slimnīcā.

"Tā kā ar uzņēmuma operatīvo vadību likums man liedz nodarboties jau kopš 2002.gada, kad kļuvu par valsts amatpersonu, es esmu aicinājis uzņēmuma valdes pārstāvi sniegt visu nepieciešamo informāciju tām kompetentajām valsts institūcijām, kuru pienākumos ietilpst uzņēmumu darbības likumības pārbaužu veikšana," raksta ministrs.

VID atzīstot, ka deklarācija aizpildīta pareizi

Savukārt, lai kliedētu neskaidrības par valsts amatpersonas deklarācijas saturu, Kampars kā privātpersona ir vērsies Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ar lūgumu sniegt iestādes kompetentu skaidrojumu par deklarācijas aizpildīšanas tehniskajām detaļām, lai atbilstoši likumam par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā varētu iesniegt precizējumus, ja tādi būtu nepieciešami.

"VID atzinis, ka valsts amatpersonas deklarāciju par 2010.gadu esmu iesniedzis atbilstoši normatīvajiem aktiem, vienlaikus norādot uz iespēju papildināt deklarāciju ar informāciju par man piederošā uzņēmuma kapitāldaļu pārdošanas līgumu un tā juridisko statusu, ko es likumā atļautajā termiņā - mēneša laikā pēc deklarācijas iesniegšanas - esmu izdarījis," akcentē Kampars.

Gribot ministru diskreditēt

Tāpat Kampars emuārā raksta, ka "aptuveni pirms mēneša pieredzējušais sabiedrisko attiecību speciālists Lato Lapsa pašam piederošajā portālā "pietiek.com" uzsāka un ar apskaužamu mērķtiecību turpina rakstu sēriju par mani personīgi, par maniem ģimenes locekļiem, par manu 1993.gadā dibināto uzņēmumu, kā arī kolēģiem un domubiedriem ar vienu skaidru un acīmredzamu mērķi - diskreditēt mani kā politiķi".

"Tiek izmantoti gan meli un puspatiesības, gan subjektīvi traktējumi, izdarot pašapmierinātus secinājumus, kuriem lielākoties nav nekādas saistības ar realitāti.

Mans viedoklis Lapsu interesē vienīgi gadījumos, kad tas iekļaujas paša izplānotajā tēmas pierādījumā," apgalvo politiķis.

Pēc Kampara domām, lielākoties raksti ir tapuši, nevēršoties pie ministra pēc komentāra, atsevišķos gadījumos atbilde stundas laikā ir nokavēta, jo vēstījums jau ir iepriekš sagatavots un publicēts. "Kā pamatojums publikācijām nereti tiek izmantotas "lasītāju" vēstules no anonīmiem autoriem, jebkuri paskaidrojumi tiek pēc būtības ignorēti," raksta Kampars.

Ģimene pārdzīvojot satraucošus brīžus

Ministrs norādīja, ka viņa ģimene ir "pārdzīvojusi satraucošus brīžus, vērojot, kā svešs vīrietis, savu lepno apvidus automašīnu atstājot netālu no manas mājas, slapstās apkārt ar neizskaidrojamiem mērķiem.

Par laimi, kā varējām secināt tikai vēlāk, šis vīrietis bija Lapsa ar fotoaparātu un mērķi rakņāties manas ģimenes privātajā dzīvē, nevis persona ar vēl ļaunākiem nodomiem."

"Politikā esmu jau gandrīz desmit gadus, un pie mediju pastāvīgas intereses man nav jāpierod - tā ir loģiska un saprotama. Politiķu lēmumi ir jādiskutē sabiedrībā, žurnālistiem ir jāseko līdzi politiķu rīcībai, ja tā nav atbilstoša sabiedrības interesēm, uz to ir jānorāda, jākritizē. Ciktāl tas attiecas uz manu politisko darbību, es aizvien esmu bijis atvērts sarunai ar medijiem, gatavs atbildēt uz jautājumiem, sniegt komentārus, pamatot savu rīcību un argumentēt lēmumus, konstruktīvā diskusijā tos mainīt, ja tas nepieciešams sabiedrības labā," teikts Kampara emuārā.

Ministrs uzskata, ka Lapsas publikācijās nav vēlmes analizēt valsts ekonomisko situāciju, valdības rīcību izejai no krīzes, ministru, Saeimas deputātu lēmumus. "Citiem vārdiem - sniegt sabiedrībai nozīmīgu informāciju pēc būtības. Tieši tādēļ vēlos skaidri nodalīt objektīvu un profesionālu žurnālistiku no sabiedrisko attiecību speciālista Lapsas izmisīgajām, uz histērijas robežas balansējošajām aktivitātēm," uzsver Kampars.

Domās par goda un cieņas aizstāvību

Pēc Kampara sacītā, "Lapsas īstenotā kampaņa" ir pārsniegusi pieļaujamās robežas, tādēļ viņš analizēs situāciju un apstākļus, lai rastu veidu, kā aizstāvēt savu un savas ģimenes locekļu godu un cieņu.

Lapsa: Tikai aborigēniem var iestāstīt, ka par Ls 400 latiem mēnesī var uzturēt piecus cilvēkus

Savukārt Lapsa portālam TVNET skaidro: "Nudien nezinu, kā Kampara kunga rīcībā un izteikumos pašlaik ir vairāk - kārtējās sīkās blēdīšanās, bailīšu par sastrādāto vai primitīvas muļķības. Skaidrs ir viens: Kampara kungs acīmredzot dzīvo pārliecībā - šajā zemē nepieciešams tikai pietiekami ilgi un pietiekami skaļi brēkt un vaimanāt, lai cilvēki brēcējam noticētu neatkarīgi no tā, kādas blēņas tiek izbrēktas. Taču šāda pārliecība piederas cilvēkam, kurš acīmredzami domājas jau dzīvojam sava gara radinieka Viļa Krištopana pieminētajā muļķu zemē, kur ir iespējams aborigēniem iestāstīt, ka ministrs spēj par 400 latiem mēnesī uzturēt piecu cilvēku ģimeni, lepnu savrupmāju, pilsētas dzīvokli, auto un vēl aizbraukt atvaļinājumā uz Alpiem; ka ministra nestrādājošai sievai skapītī vienmēr atrodas pārdesmit tūkstoši latu, bet vajadzības gadījumā vēl dažus desmitus tūkstošu piemet kāds rūpīgi slēpts labvēlis, kas vēlas papētīt ministra uzņēmumu, kaut nemaz nealkst tā kapitāldaļu, vai krīzes pilnbriedā uzņēmumam bezprocentu kredītu izsniedz vēl cits labdaris; ka šī uzņēmuma darbinieki ir gatavi čakli strādāt par vidējo algu, kas mazāka pat par minimālo valsts mēnešalgu, kaut pats ministrs ārzemēs putrodamies runā par trīsreiz lielākām algām, bet pašam uzņēmumam palaimējas uz gadu pilnībā tikt vaļā no kredīta nomaksas."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu