Kāpēc «Lady's Sweet» pameta Jolanta Strikaite? (20)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau pērnā gada nogalē Jolanta Strikaite pieņēma lēmumu saistīt savu nākotni ar akadēmiskās mūzikas dziedāšanu, tādēļ viņa atvadījās no vokālā trio «Lady's Sweet», kura sastāvā muzicējusi ilgus gadus. Šovasar trio «Lady's Sweet» svin savu sesto jubileju. Tiesa gan, nu jau bez Jolantas Strikaites. Viņas vietā trio sastāvam pievienojusies Sabīne Žuga.

Vokālā trio «Lady's Sweet» dalībnieces Karīna Tropa un Vineta Elksne jau pērnā gada nogalē zināja, ka no grupas sastāva iet prom Jolanta Strikaite. Tādēļ skatuves kolēģēm Jolantas lēmums nav pārsteigums. Publiski šī ziņa izplatījās vien pēc 10. maija, kad «Arēnā Rīga» notiekošā Laimas Vaikules koncertā Jolantas vietā trio «Lady's Sweet» sastāvā muzicēja Sabīne Žuga, kas pagaidām nav bijusi mediju un šovbiznesa uzmanības centrā.

Šobrīd Jolanta sparīgi gatavojas bakalaura izlaiduma eksāmeniem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā un paralēli darba dienu vakaros uzrunā skatītājus LNT, vadot raidījumu «Labvakar, Latvija!» tandēmā ar Jāni Auzānu.

Jolanta Strikaite un Jānis Auzāns LNT raidījuma "Labvakar, Latvija!" vadītāji
Jolanta Strikaite un Jānis Auzāns LNT raidījuma "Labvakar, Latvija!" vadītāji Foto: Publicitātes foto

Jolanta teic, ka nekad nav sevi uzskatījusi par estrādes mūzikas dziedātāju. Viņa zinājusi, ka agri vai vēlu, bet savu nākotni saistīs ar klasisko mūziku. Lēmumu aiziet no trio «Lady's Sweet» sastāva Jolanta pieņēma, jo, vadot raidījumu «Labvakar, Latvija!», viņa ieguvusi stabilus finansiālos ienākumus un vairs nav bijis jāuztraucas par darba iespējām.

«Mani savulaik Arvīds Platpers (Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Mūzikas pedagoģijas nodaļas katedras vadītājs, profesors) iepazīstināja ar trio meitenēm, un jau vēlāk iepazinos ar Kārli Lāci. Tā arī aizplūda šie gadi, ko pavadīju kā viena no trio dziedātājām. Burtiski plūdu pa dzīvi. Tas bija kā satraucošs lidojums. Savukārt jaunais darbs televīzijā, vadot raidījumu, ielika mani tādos kā rāmjos. Un es sāku domāt, ko darīt tālāk, kāda būs mana dzīve pēc pieciem gadiem. Tādēļ sāku pievērsties klasiskās mūzikas dziedāšanai. Akadēmiskajā dziedāšanā vis nepietiks ar spēles elementiem kā estrādes mūzikā. Cik daudz darba ieguldīšu, tāds arī būs rezultāts. Zinu, ka šis ceļš nebūs viegls,» viņa stāsta.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu