Ziedoņa dzimšanas dienā grāmata "Pasāžas"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā otrdien apgāds "Zvaigzne ABC" izdos Kurta Fridrihsona un Ziedoņa grāmatu "Pasāžas" un papildinās "Slavenu autoru zvaigznāju" ar dzejnieka plaukstas atlējumu, pavēstīja apgāda reklāmas daļā.

"Slavenu autoru zvaigznāja" mērķis ir godināt un iemūžināt Latvijā un pasaulē ievērojamus grāmatu autorus un māksliniekus. Tas tika atklāts pērnā gada septembrī ar Margaritas Stārastes plaukstas atlējumu. Atlējumus veido mākslinieks Aivars Vīlipsōns.

Savukārt, raksturojot Fridrihsona un Ziedoņa grāmatu "Pasāžas", apgādā norādīja, ka tas nav romāns, ko lasa no vāka līdz vākam.

"Tā pat nav dzeja, kurā savam noskaņojumam meklē atbilstošus vārdus un ritmu. Kas tad ir "Pasāžas"?

Varētu tās saukt par ierosmi meditācijai – ierosmi vārdos un attēlos.

Divi latviešu kultūras gara milži – mākslinieks Kurts Fridrihsons un dzejnieks Imants Ziedonis – rosina mūs ieskatīties mākslinieka zīmējumu līnijās, ieklausīties impulsos, ko tās izraisījušas dzejniekā, un meklēt savu – savu domu, savas izjūtas, savus impulsus."

"Pasāžas"
"Pasāžas" Foto: publicitātes

Pasākumu vadīs žurnālists, literatūras zinātnieks Arno Jundze, viesus uzrunās Jaunā Rīgas teātra aktieris Kaspars Znotiņš. Par muzikālo noformējumu rūpēsies Raimonds Tiguls.

Atgādinām, ka šonedēļ Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" izdos mūzikas albumu, kur melodijām vārdus rakstījis pats Ziedonis. Jaunajā dziesmu albumā tādi jaunie latviešu mūziķi kā Jānis Holšteins jeb Goran Gora, Māra Upmane-Holšteine, Renārs Kaupers, Kārlis Kazāks, Jānis Strapcāns, Raimonds Gusarevs jeb El Mars un citi ir ieskaņojuši savas oriģināldziesmas ar Ziedoņa vārdiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu