Latvijas hokeja izlase zaudē izredzes iekļūt 1/4 finālā (97)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas nacionālā hokeja komanda otrdien zaudēja izredzes kvalificēties pasaules čempionāta (PČ) ceturtdaļfinālam. Tas kļuva zināms pēc Slovākijas izlases uzvaras 4:1 Helsinkos pār ASV valstsvienību.

Latvijas komandai bija jācer, ka ASV izcīnīs uzvaru un nākamajā mačā (pl. 16.15) Francija pārspēs Vācijas hokejistus. Tāpat Latvijai šovakar (pl. 20.15) būtu pamatlaikā jāpieveic mājinieki somi.

Slovākijas izlase trīs vārtu pārsvaru panāca jau mača vidū. Ar precīziem metieniem Slovākijas vienībā izcēlās Branko Radivojevičs, Martins Barteks un Renē Vidarenijs. Vēlāk Denijs Kristo vienus vārtus ASV komandai atguva, bet izlīdzināt spēli viņi nespēja.

Punktu mačam, ripu priekšpēdējā minūtē raidot tukšos vārtos, pielika Marko Dano.

Līdz ar Slovākijas panākumu kļuvušas zināmas visas Helsinku apakšgrupas ceturtdaļfinālistes. Bez slovākiem izslēgšanas spēlēs iekļuva pagājušā gada spēcīgākā izlase Krievija, mājiniece Somija un ASV.

Visas četras ceturtdaļfināla spēles tiks aizvadītas ceturtdien.

No Stokholmas apakšgrupas 1/4 finālā jau iekļuvušas Kanāda, Šveice un Zviedrija. Pēdējo vietu savā starpā sadalīs Čehija ar Norvēģiju.

Komentāri (97)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu