NEPLP: likums pieļauj radio triju mēnešu klusumu

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) vērsusies pie «Radio 101» un «Valsts elektroniskajiem sakariem», lai noskaidrotu iemeslus, kāpēc radiostacija pārtraukusi apraidi, informēja padomes pārstāvis komercradio kurators Dainis Mjartāns.

Likums pieļaujot triju mēnešu klusumu, kad padomei būtu tiesības pieņemt kādu lēmumu attiecībā par radiostacijai izsniegto apraides atļauju.

«Šajā gadījumā vispirms jānoskaidro, kas ir iemesls, kāpēc radio neskan. Šodien [otrdien] esam nosūtījuši vēstules uz «Radio 101» un «Valsts elektroniskajiem sakariem», kāda ir pašreizējā situācija, jo lēmumus nevaram pieņemt, ja nezinām oficiālo nostāju. Vispirms jānoskaidro iemesls pie komersanta,» uzsvēra Mjartāns.

Likums paredz, ka NEPLP ir tiesības anulēt apraides atļauju vai retranslācijas atļauju, ja elektroniskais plašsaziņas līdzeklis darbojas neregulāri, tādējādi nepildot apraides atļaujas vai retranslācijas atļaujas pamatnosacījumus, izņemot gadījumus, kad tas notiek tehnisku iemeslu dēļ un ne ilgāk kā trīs mēnešus.

«Mums likums pašlaik ir samērā neskaidrs. Tas ir bezprecedenta gadījums, un es ceru, ka problēma tiks atrisināta ātrāk nekā triju mēnešu laikā,» teica Mjartāns.

Ja apraides pārtraukšanai nav tehnisku iemeslu, bet, piemēram, notiek sarunas ar jauno īpašnieku par turpmāko darbību, arī tad klusuma periods var ilgt trīs mēnešus, bet ne ilgāk, likuma normas interpretēja NEPLP pārstāvis.

Viņš sprieda, ka komersanta interesēs ir atjaunot darbību pēc iespējas ātrāk. «Ja klausītājs uzgriežot neatrod šo staciju, viņš var pie tās neatgriezties,» norādīja Mjartāns.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka kopš otrdienas pārtraukusi raidīt nesen īpašniekus mainījusī radiostacija «Radio 101». Radiostacijas viļņos valda klusums, savukārt interneta mājaslapa nav aktīva.

Maija sākumā «Radio 101» zīmola vadītājs Ilgvars Rukers aģentūru BNS informēja, ka, neskatoties uz radiostacijas īpašnieku maiņu, tā turpinās skanēt. Par saviem plāniem radio plašāk solīja informēt pēc 14.maija. Pagaidām nekādu paziņojumu no «Radio 101» līdzšinējās radošās komandas nav bijis.

Saskaņā ar «Lursoft» informāciju nesen notikušajā izsolē par «Radio 101» juridisko īpašnieci «TeleMedia centrs» un tās meitasuzņēmumiem «Radio Trīs» un «Radio Zemgale» iegādājies Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu