Vecrīgā atklāts jauns vasaras «rockabilly» restorāns (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Agris Semēvics

Vakar ar Pita Andersona autentiskās rockabilly grupas «The Swamp Shakers» un Aleksandra Sircova, tautā zināma kā Muravejs, jaunizveidotās grupas «Rockabilly House Cats» uzstāšanos pašā Vecrīgas sirdī – Līvu laukumā - oficiāli tika atklāts jaunais vasaras restorāns - klubs «Rockabilly House». Šis vasaras klubs ir sen lolota iecere, kuru šogad ir realizējuši divi cilvēki – bijušā vasaras restorāna «Zelta fīlings» enerģijas pārpilnais īpašnieks un tā radošā dvēsele Raimonds Ungurs, kā arī mūziķis Pits Andersons, plašākai sabiedrībai zināms kā rokenrola karalis Latvijā.

«Šī ir ideāla mūzika atpūtai, tā pārpilda tevi ar pozitīvo enerģiju, dod laimes sajūtu un spēku atmest visas ikdienišķās negācijas, atgādinot mums, ka ir vērts maksimāli izbaudīt dzīves skaistākos mirkļus,» tā Pits Andersons. Līdz ar Andersona autentiskās rockabilly grupas «The Swamp Shakers» dibināšanu 2010. gadā šis mūzikas stils un arī šī kultūra kopumā kļūst arvien populārāka Latvijā. «Klubs nes milzīgu prieku, bet prasa arī daudz laika, lai viss būtu augstā kvalitātē un atbilstoši iecerei. Bez Raimonda Ungura es nebūtu uzdrošinājies šai idejai pievērsties. Bet viņš mani vienkārši nostādīja fakta priekšā.»

Klubā skanēs tikai rockabilly un rokenrols!

Vidē, papildinātā ar stilīgu atribūtiku, tiks rādītas atbilstošas filmas, koncerti un DVD programmas. Gandrīz katru vakaru būs rokenrola mūzikas dzīvie koncerti. Ir ieplānots, ka tiks atzīmētas arī rokenrola un rockabilly mūziķu un pamatlicēju dzimšanas dienas. Apmeklētājiem tiks piedāvātas speciālas tematiskas dzērienu un ēdienu kartes.

Klubā pastāvīgi uzstāsies Pits Andersons & «The Swamp Shakers». Grupas sastāvu veido Pits Andersons – vokāls & ritma ģitāra, Anna Andersone – kontrabass & vokāls, Mārcis Liepiņš – soloģitāra & back vokāls, Kārlis Paukšte – sitamie instrumenti & back vokāls. Vakaros, kuros «mājas grupas» mūziķi nebūs Rīgā un Latvijā, iespēja uzspēlēt tiks dota arī citām Latvijā muzicējošām rockabilly un rokenrola grupām, tajā skaitā grupai «Rockabilly House Cats» ar Latvijā labi pazīstamu mūziķu Ginta Žilinska, Aleksandra Sircova jeb Muraveja, Vilija Stroda un Jāņa Kalniņa (ex-«The Swamp Shakers») piedalīšanos, kā arī Ivaram Pētersonam ar grupu u.c. māksliniekiem.

Pits Andersons & «The Swamp Shakers»
Pits Andersons & «The Swamp Shakers» Foto: Agris Semēvics

Laiku pa laikam restorānā ir plānoti arī ārvalstu zvaigžņoto rockabilly grupu koncerti. Un tā - jau 21. jūnija vakarā kā viens no šīs vasaras lielākajiem pārsteigumiem būs rockabilly dzimteni ASV pārstāvošās ekselentās grupas «The Bellfuires» uzstāšanās.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu