Cipulis: Pirms spēles panikas nebija (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Latvijas valstsvienība pirmdien izcīnīja ļoti svarīgu uzvaru pasaules čempionātā (PČ) hokejā, ar rezultātu 3:1 «Hartwall Arena» Helsinkos (Somija) pieveicot Francijas izlasi. Mārtiņš Cipulis atklāja, ka pirms cīņas panikas neesot bijis, un norādīja, ka arī veiksme bija mūsu komandas sabiedrotā.

Svarīgā spēle stresu neradīja

«Šis, protams, bija ļoti svarīgs mačs, jo izšķīrās ļoti daudz,» sacīja Cipulis. «Pirms spēles panikas nebija. Visi centās izpildīt doto uzdevumu, un viss ir kārtībā.»

Mača sākumā Latvijas izlase vairākkārt kļūdījās savā zonā, bet allaž grūtos brīžos glāba jaunais vārtsargs Kristers Gudļevskis, kurš par vārtu drošību gādāja trešajā spēlē pēc kārtas. «Patiesībā pirmais periods mūsu izpildījumā nebija tas labākais, bet veiksme bija mūsu pusē un pozitīvi, ka spēle šādi noslēdzās,» skaidro Cipulis.

Cipulis atklāja mača rezultātu

«Labāk, ja nolūst metiens, nekā trāpi pa vārtu stabu vai aizmet garām vārtiem,» savu vārtu guvumu atcerējās Latvijas izlases uzbrucējs. Viņš atzina, ka metiens īsti nesanāca, taču pauda prieku, ka izdevās pārspēt pretinieku vārtsargu.

Mārtiņš Cipulis pastāstīja, ka spēka pietiek. Ilgi komandai nesanāks laika atjaunoties, jo jau otrdien jātiekas ar mājiniekiem somiem.

Labāk uzvarēt nesmukā cīņā, nekā zaudēt, skaisti spēlējot

«Ir spēles, kad jūties savādāk. Arī šodien bija tāda, bet jutos labi. Pats galvenais, ka uzvarējām. Labāk slikti spēlēt un uzvarēt, nekā labi spēlēt un smuki zaudēt.»

Cipulis šajā spēlē atklāja rezultātu un veica vienu rezultatīvu piespēli. Laukumā viņš pavadīja 16 minūtes un 25 sekundes, kuru laikā izpildīja divus metienus pa sāncenšu sargātajiem vārtiem un maču noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā vienība atstās elites divīziju. Kā nākamā turnīra organizatore augstāko divīziju nevar atstāt Baltkrievija. Vietu sadalījums, cīņa par medaļām kļūs zināma Zviedrijā.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu