Vampire Weekend «Modern Vampires of the City» (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ņujorkas četrotnes «Vampire Weekend» debijas albums «Vampire Weekend» ir viens no retajiem mūzikas albumiem, kas TVNET 12 punktu sistēmā saņēmis maksimālo 12/12. Arī šodien noklausoties šo 2008. gada ierakstu, šāds vērtējums šķiet pamatots. Grupa nav nozudusi, kļuvusi par kārtējo viena albuma vai viena hita mākslinieku, bet nu jau ar savu trešo studijas plati, kas klajā nāk šonedēļ, ieņēmusi stabilas līderpozīcijas uz mūsdienu inteliģentās rokmūzikas skatuves.

Vampire Weekend «Modern Vampires of the City»

(XL)

10/12

Arī 2013. gadā «Vampire Weekend» nemainīgi ir dziedātājs/tekstu autors Ezra Kenings (Ezra Koenig), kurš, ierakstot debijas plati, bija 22 gadus jauns, taustiņnieks Rostams Batmanglijs (Rostam Batmanglij), bundzinieks Kriss Tomsons (Chris Tomson) un basģitārists Kriss Baijo (Chris Baio).

Pēc otrā album «Contra» puiši bija paņēmuši nelielu pauzīti, lai realizētu katrs savas personiskās muzikālās (ne tikai) ieceres, taču jau 2011. gadā abi grupas līderi Kenings un Batmanglijs atsāka kopīgi mēģināt jaunas dziesmas.

Lai arī paši mūziķi visus trīs izdotos albumus dēvē par triloģiju, katrs no tiem muzikāli ir mazliet atšķirīgs. Ar šo jauno plati grupa attālinājusies no «afro-indie» skanējuma, kas bija raksturīgs debijas platei un vairāk izklausās pēc tradicionālas indīroka apvienības. Protams, Pola Saimona plakāts vēl joprojām rotā grupas mēģinājumu telpas, par to nešaubos.

Jaunās dziesmas ierakstītas analogā tehnikā, dažādi eksperimentējot ar bungu tempu un tehniku. Saturiski Ezra, nu jau būdams 29 gadus vecs, pievēršas novecošanas tēmai: «Viedums ir dāvana, bet tu to samainītu pret jaunību,» dzied Kenings lieliskajā «Step», kurā izmantota Ouklendas hiphopa apvienības «Souls of Mischief» dziesma «Step to My Girl», kas savukārt samplē «The Bread» dziesmas «Aubrey» tēmu.

«Step», manuprāt, vispār ir plates spēcīgākais skaņdarbs - tajā saplūst visu trīs albumu labākie momenti.

"Modern Vampires of the City"
"Modern Vampires of the City" Foto: Publicitātes foto

Albuma vāku rotā distopisks preses fotogrāfa Nīla Benzī (Neal Boenzi) foto, kurā nofiksēts 1966. gada šausmīgais Ņujorkas smogs, kas prasīja 169 cilvēku dzīvības.

Lielisks, inteliģents, muzikāli gudrs un atjautīgs albums. Kā vienmēr - rekomendēju!

Vampire Weekend
Vampire Weekend Foto: Publicitātes foto

Izdošanas datums - 14.05.20103.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu