Motosezonas atklāšanā parādes dalībnieks notriec večiņu

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Rīgā motosezonas oficiālajā atklāšanas braucienā piedalījušies vairāk nekā 2000 motociklistu. Pasākums sākās, motobraucējiem pulcējoties Zaķusalā pie Latvijas Valsts radio un televīzijas centra torņa, savukārt vēlāk jau brauciena posmā pie Vidzemes tirgus noticis arī neliels incidents.

Papildināts ar informāciju par cietušo motociklistu priekšpēdējā rindkopā

Motosezonas atklāšanas pasākums sākās plkst.11, motobraucējiem pulcējoties Zaķusalā pie Latvijas Valsts radio un televīzijas centra torņa, bet pēc tam motociklistu veidota kolonna devās cauri Rīgas centram. Pagriezienā uz Brīvības ielu pie Brīvības pieminekļa dalībniekus sagaidīja liels skaits skatītāju, kas ar uzmundrinošiem saucieniem aptuveni 35 minūtes sveica garāmbraucošo motociklu vadītājus un viņu pasažieres. Kā norādīja brauciena dalībnieki, iepriekš kolonnā reģistrēti vairāk nekā 2000 motociklu.

Motobraucēju kolonna tālāk virzījās pa Brīvības ielu, dodoties uz Ādažu poligonu, kur Nacionālo bruņoto spēku bāzē plkst.14 notika oficiālais pasākums ar atklāšanas uzrunu, kam seko militārās tehnikas apskate, motosportistu paraugdemonstrējumi, spēka spēles un "Lielā Enduro pastaiga" poligonā.

Pie Vidzemes tirgus notriec pārgalvīgu večiņu

Brauciena posmā pie Vidzemes tirgus ap plkst.13.45 kāds motociklists notrieca pārgalvīgu gājēju, gados vecāku sievieti, kura centusies šķērsot Brīvības ielu.

Notikušā aculiecinieki pastāstīja, ka gājēja centusies šķērsot Brīvības ielu laikā, kad pa to brauca motociklistu kolonna. Motociklists no sadursmes centies izvairīties, tomēr tas nav izdevies, kā rezultātā nogāzies gan pats, gan arī aizķēris gājēju.

Notikuma vietā ieradusies policija un mediķi, kuri sniedza palīdzību cietušajiem.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Laura Bundule informēja, ka sadursmē vairāk cietis motociklists, kurš ar kājas un rokas savainojumiem nogādāts Gaiļezera slimnīcā, savukārt sievietei mediķi pēc apskates ievainojumus nav konstatējuši.

Arī pēc avārijas, neraugoties uz dzīvo motociklu satiksmi, ielu centušies šķērsot vēl vairāki cilvēki. Vienlaikus gan daudzi iedzīvotāji norāda, ka brauciens bijis pārāk ilgs, jo tā laikā nebija iespējams droši šķērsot Brīvības ielu, lai dotos savās gaitās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu