Rīgas VEF komandai pārliecinoša uzvara LBL otrajā finālspēlē (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ļoti pārliecinošu uzvaru «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā finālspēlē svētdien izcīnīja «VEF Rīga» komanda, kas ar rezultātu 69:42 (19:9, 15:9, 24:10, 11:14) izbraukumā pārliecinoši pieveica «Ventspils» basketbolistus.

Līdz ar to sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1. Tagad sērijā iestājies pārtraukums uz pagaidām nezināmu laiku.

Pēc iepriekšējā cīņā piedzīvotās neveiksmes, šo maču «VEF Rīga» uzsāka ļoti pārliecinoši un sestajā minūtē jau bija izvirzījusies vadībā ar 11:2. Pirmos punktus no spēles laukuma saimnieki guva vien pēc astoņām spēlētām minūtēm, kad «VEF Rīga» jau bija vadībā ar 15:3. Savukārt pirmo ceturtdaļu pašreizējie čempioni noslēdza ar 19:9.

Arī otrajā ceturtdaļā komandām uzbrukumā nesekmējās ļoti veiksmīgi, bet cīņas liktenis strauji nemainījās. Arī šajā spēles daļā mājinieki sameta vien deviņus punktus un atradās iedzinējos ar 18:34.

Otro puslaiku «VEF Rīga» turpināja ļoti pārliecinoši, gūstot pirmos desmit punktus, kas deva jau 26 punktu pārsvaru, bet pirms pēdējās ceturtdaļas mājinieki atradās iedzinējos ar 28:58. Savukārt spēles pēdējā ceturtdaļa jau aizritēja mierīgā cīņā, izspēlēties varēja arī jaunie basketbolisti un «VEF Rīga» izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Rezultatīvākie uzvarētājiem bija lietuviešu basketbolisti Antans Kavaļausks un Donāts Zavacks, kuri guva attiecīgi 12 un 11 punktus.

Tikmēr «Ventspils» rindās rezultatīvākie bija Jānis Timma un Ronalds Zaķis, kuri guva pa astoņiem punktiem.

Pirmajā mačā sestdien «Ventspils» izcīnīja uzvaru ar rezultātu 86:84, tomēr pārējo dueļu norises datumi pagaidām vēl nav zināmi.

Abas komandas LBL finālā sacenšas trešo gadu pēc kārtas.

LBL finālā «VEF Rīga» spēlē ceturto reizi, bet ventspilniekiem šī ir četrpadsmitā finālsērija.

No 11 spēlētāju «VEF Rīga» pamatkodola vismaz viens LBL čempiona titulus ir sešiem spēlētājiem. Pa trīs reizēm par LBL čempioniem kļuvuši Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, divi zelti ir Kristapam Janičenokam un Gatim Jahovičam, bet pa vienam titulam ir Donātam Zavackam un Antanam Kavaļauskam.

«VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts ir trīskārtējs LBL čempions un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titula.

No finālsērijas dalībniekiem pretinieku komandās spēlējuši vairāki spēlētāji. Sandis Valters, Mārtiņš Laksa un Ronalds Zaķis savulaik bijuši «VEF Rīga» spēlētāji, bet no «VEF Rīga» sastāva «Ventspils» komandas rindās spēlējis Dairis Bertāns, Lauris Blaus un Artūrs Strēlnieks.

2013.gada LBL fināla komandu treneriem katram ir pa trīs LBL čempionu tituliem. Ramūns Butauts trīs reizes kļuvis par čempionu kā treneris, bet Roberts Štelmahers - trīs reizes kā spēlētājs.

Nolemts, ka LBL finālsērijas trešā spēle notiks ceturtajā dienā pēc «VEF Rīga» pēdējās spēles VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā, ja rīdzinieki tajā zaudēs. Tādā gadījumā finālsērija tiks pabeigta Nolikumā paredzētajā termiņā - līdz 31.maijam.

Ja «VEF Rīga» VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā izcīnīs uzvaru un piedalīsies pusfināla sērijā, kas sāksies 24.maijā, par LBL finālsērijas turpinājuma datumiem tiks lemts papildus.

Tikmēr LBL sērijā par trešo vietu jau aizvadītas trīs spēles. Šajā sērijā līdz trijām uzvarām pašlaik «Barons kvartāls» ar 2-1 uzvar «Valmieru».

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu