Lielā talka, džezs u.c. brīvdienu Ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Klāt piektdiena, klāt brīvdienas. Klāt arī džeza mūzikas koncerti, karaliskās kāzas, brīvdabas pasākumi, lielā talka un daudz kas cits interesants TVNET iknedēļas rubrikā "TVNET Ceļvedis".

PASĀKUMI

Dejas diena

Dejas diena
Dejas diena Foto: publicitātes

Rīgas cirkā šodien notiks sadarbībā ar bērnu un jaunatnes centru "Laimīte" veidots pasākums "Cirks un deja". Tas Rīgas cirkā sāksies plkst.18. Plkst.12 Olgas Žitluhinas dejas kompānija, grupa "Dzelzs vilks" un operators Jānis Rēdlihs apvienosies, lai dažādās Vecrīgas vietās filmētu dejas filmu "Un atkal par to pašu", piedāvājot ikvienam garāmgājējam un interesentam vērot filmēšanu un arī iesaistīties deju aktivitātēs.

Savukārt dienas beigās no plkst.20.30 interesenti būs aicināti piedalīties dejas dienas svinībās dejas un personības kultūras centrā "I-Dejas māja", kur varēs gan dejot, gan arī noskatīties dažādu deju žanru priekšnesumus.

Muzeju šausmu taka
Muzeju šausmu taka Foto: publicitātes

Trīs Rīgas muzeji piedāvā piektdien, 29. aprīlī, no plkst. 17 līdz plkst. 20 izstaigāt Muzeju šausmu taku, apmeklējot Rakstniecības un mūzikas muzeju (Pils laukumā 2), Farmācijas muzeju (R. Vāgnera ielā 13) un Latvijas Universitātes Vēstures muzeju (Raiņa bulvārī 19). Akcija "Muzeju šausmu taka" norisinās jau otro gadu, piedāvājot apmeklētājiem Valpurģu nakts un pavasara gaidās gūt jaunas izjūtas muzeju pasaulē.

Rakstniecības un mūzikas muzejs aicina iepazīties ar parapsihologa Konstantīna Raudives veiktajiem mirušo balsu ierakstiem. Farmācijas muzejs apmeklētājus aicina ar saukli: "Ko labais un ļaunais tavā dvēselē dara – to izvēlēties ir tavā varā..." Latvijas Universitātes Vēstures muzejs piedāvā iespēju nokļūt divus gadsimtus senā pagātnē – iejusties 19. gadsimta studenta ādā, apmeklējot vēsturisko studentu karceri, kas atrodas Latvijas Universitātes bēniņos.

Laivu karnevāls
Laivu karnevāls Foto: www.ramkalni.lv

1. maijā Gaujas nacionālā parka teritorijā norisināsies aktīvās atpūtas pasākums "Laivu karnevāls", ar ko tiks atklāta tūrisma sezona Siguldā. Pasākumā var piedalīties ikviens, kas ir gatavs laivošanai, jo tiks vērtēta dalībnieku atraktivitāte, ne distancē pavadītais laiks. "Laivu karnevālu" vadīs aktieris Imants Vekmanis. Karnevāls notiks Gaujas posmā no Siguldas kempinga "Dainas" līdz "Rāmkalniem".

Svētdien, 1.maijā, ar dažādām aktivitātēm tiks sākta projekta "Bauda sportot Mežaparkā" vasaras sezona, kas kulmināciju sasniegs 28.augustā ar labdarības pasākumu "Nike Riga Run 2011".

TELEVĪZIJA

Lielā talka un karaliskās kāzas

Piektdien, 29.aprīlī, notiks gadsimta karaliskās kāzas - laulības ostā iestūrēs Velsas princis un viņa izredzētā. Šim notikumam varēs līdzi sekot tiešraidē arī Latvijā. Piektdien, 29. aprīlī, LTV1 tiešraide sāksies plkst. 11. Latvijas Televīzijas skatītāji varēs vērot gan kāzu dievkalpojumu Vestminsteras abatijā, gan jaunā pāra kāzu braucienu uz Bekingemas pili, tāpat Anglijas karalienes Elizabetes II pieņemšanu par godu nozīmīgajam notikumam Lielbritānijas karaļnama dzīvē.

Arī TV3 29.aprīlī pārraidīs prinča Viljama un viņa līgavas Keitas Midltones laulību ceremoniju. Tiešraidi jau no plkst.10 nodrošinās TV3 sadarbībā ar telekompāniju BBC.

Prinča kāzas TV tiešraidēs
Prinča kāzas TV tiešraidēs Foto: AFP/LETA

Savukārt jau šo sestdien, 30. aprīlī, notiks Latvijas Lielā talka. Turpinot aizsākto tradīciju pirms divarpus gadiem, arī šogad "Lielās talkas" ietvaros visas dienas garumā LNT tiešraidēs īpašajos "Tautas balss" speciālizlaidumos rādīs, kā tiek sakopta Latvija.

1.maijā, LNT varēs skatīt muzikālā šova "Mazo dziesmas Latvijai" ilgi gaidīto pusfinālu. Savukārt "Borowa MC" dalībnieks Aigars Runčis vadīs jaunu LTV1 raidījumu "Izvēlies zaļi!". Tas būs skatāms no 1. maija katru svētdienu plkst. 17.30.

Kadrs no filmas "Pareizi uzlidot"
Kadrs no filmas "Pareizi uzlidot" Foto: publicitātes

No šodienas Rīgas kinoteātros "Citadele" un "Cinamon", kā arī Siguldā kinoteātrī "Kino Lora" būs skatāma režisora Sandra Jūras veidotā dokumentālā filma "Pareizi uzlidot", kas vēstīs par ne tikai Latvijā, bet arī jau citviet pasaulē pazīstamajiem aktīvistiem un viņu vēja tuneļa "Aerodium" projektu. Dokumentālā filma "Pareizi uzlidot" ir stāsts par Ivaru Beitānu un viņa azartisko "Aerodium" komandu, kas izdarīja šķietami neiespējamo un, spītējot dažādiem šķēršļiem, uzbūvēja Latvijas paviljonu "Expo 2010" izstādē Šanhajā.

Kino no šodienas vēl vairākas jaunas filmas - kanādiešu režisora Havjēra Dolāna filma "Iedomātās mīlestības" (Les Amours Imaginaires), "Marvel" komiksa "Tors" ekranizācija un "Neredzamā zīme" (An Invisible Sign of My Own). Kinoteātrī "Rīga" sāk demonstrēt filmu no Zviedrijas – "Skaņu troksnis".

"Pie Labvēlīgā tipa"
"Pie Labvēlīgā tipa" Foto: TVNET

"Aptiekā" (Mazā Miesnieku 1) 30. aprīlī dažādu pasaules tautu mūziku spēlēs DJ Šahs.

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) 29. aprīlī plkst. 22 uzstāsies "Bite's Blues Band", bet 30. aprīlī plkst. 22 "Latvian Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) 29. aprīlī plkst. 22 uzstāsies "The Mike Hawk Band".

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) 29. aprīlī notiks pasākums "PidžJam Party", kurā uzstāsies "Voiceks Voiska" un spēlēs DJ Jānis Krauklis, DJ Johnson, DJ JP, DJ D.Tribe, DJ Mojo Mann, DJ C.J. Parker un DJ Andris Ventīlis, bet 30. aprīlī spēlēs DJ D.Tribe.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) 29. aprīlī spēlēs DJ Carlo, bet 30. aprīlī DJ AG.

"Četros baltos kreklos" (Vecpilsētas 12) 29. aprīlī uzstāsies "Dakota" un spēlēs DJ Andris Ozols, bet 30. aprīlī spēlēs DJ Jax.

"Depo" (Vaļņu 32) 29. aprīlī uzstāsies blūzroka grupa "Mystons" (Somija) un "Marta migla", kā arī spēlēs DJ Guntis, bet 30. aprīlī notiks industriālās mūzikas pasākums "Sturm", kurā uzstāsies "TEC17", kā arī spēlēs DJ Knab, DJ SKD un DJ Chmoks.

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) 29. aprīlī plkst. 23 uzstāsies "Moana" un "Busy Bee".

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) 29. un 30. aprīlī notiks metālmūzikas festivāls "First InnerFade Spring Festival". 29. aprīlī no plkst. 21 uzstāsies "Enhet", "Once Were Empire", "9horizon", "Otherway", "Snobrand" un "The Nibble", bet 30. aprīlī no plkst. 18 "Preternatural", "Faithful in Misfortune", "Band Versus Music", "Rest'Art", "Cloverfield", "Art of Keeping Secrets", "Tailout Cycle", "Root" un "The Bloody Dolphin".

"NABAKLAB" (Z. A. Meierovica 12) 29. aprīlī notiks elektroniskās mūzikas pasākums, kurā piedalīsies NHKyx (Japāna), Late Echo, Sound Meccano, Hezzel un Kodek (ambient, techno un tml. zālē "Morbergs"), Shurez, Contour, Crystral Soundsystem, Arno & Rēta un Para-Noir (dancehall, drum'n'bass un tml. zālē "Auguste"), kā arī Engine 54, JackieChanJazz un Bombey (afrobeat, dub un tml. "Dūmotavā"), bet 30. aprīlī notiks house, techno un electro pasākums "Raveday 2011".

"Pie Labvēlīgā tipa" (Raiņa 21) 29. aprīlī uzstāsies Igo, kā arī spēlēs DJ Edmunds, bet 30. aprīlī arīdzan uzstāsies Igo, taču spēlēs DJ Japānis.

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) 29. aprīlī spēlēs DJ Angelo & DJ P, kā arī DJ Rudd (augšstāvā), un DJ Martin Alex (apakšstāvā), bet 30. aprīlī notiks pasākums "Funky Breakout #2" (augšstāvā), kā arī spēlēs DJ Kaspars Bindemanis (apakšstāvā).

"Sunny Melody" (Brīvības 199c) 29. aprīlī plkst. 21 uzstāsies "Astro'n'Out".

"Fonoklubā" piektdien, 29.aprīlī, plkst. 22:00 par atmosfērisku un interesantu vakaru Cēsīs gādās dziesminieks El Mars, savukārt jau nākamajā dienā klubā viesosies Dj Arturs Mednis.

Pavasara koncertsērijas noslēgumā - Bobijs Makferins
Pavasara koncertsērijas noslēgumā - Bobijs Makferins Foto: publicitātes

Piektdien plkst.19 Rīgas Kongresu namā notiks starptautiskā mūzikas festivāla "Rīgas ritmi" koncerts, kurā viesosies "Omar Puente Band" un "Hamleto Stamato Quintet". Koncerta sākums plkst.19.

Pavasara džeza koncertsesija noslēgsies sestdien, 30.aprīlī, kad Rīgas Kongresu namā uzstāsies pasaules slavenais vokālists Bobijs Makferins, piedaloties Čikāgas bērnu korim (Chicago Children Choir) Žozefīnes Lī vadībā.

Rīgā notiekošajā koncertā Makferins klausītājus iepazīstinās ar kompozīcijām no albuma "VOCAbuLarieS", kas tika nominēts trīs "Grammy 2011" kategorijās.

"Musiqq"
"Musiqq" Foto: publicitātes

Ar šo koncertu grupas dalībnieki Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris vēlas pateikties faniem par atbalstu nacionālajā Eirovīzijas atlasē. Piedaloties mūziķu grupai un daudziem viesiem, duets šovakar koncertā izpildīs savas slavenākās dziesmas "Abrakadabra", "No 10 - 10", "Dzimšanas diena", "Kruīza kontrole", "Viņa", kā arī šā brīža aktuālāko hitu "Dzīve izdodas".

Valsts kamerorķestris "Sinfonietta Rīga" piektdien, 29.aprīlī, Valmieras kultūras centrā atskaņos Antonio Vivaldi "Gadalaikus".

30.aprīlī Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) aicina bērnus un viņu vecākus uz pēdējo šīs sezonas koncertu mazajiem klausītājiem "Dabas parādības" un koka pūšaminstrumentu prezentāciju.

30. aprīlī "Arēnā Rīga" notiks Latvijas Radio 2 dzimšanas dienas svinībās, kurās ar muzikāliem priekšnesumiem piedalīsies vairāk nekā 30 Latvijā populāri mūziķi.

Ar koncertiem Spīķeru koncertzālē Rīgā 30.aprīlī un 1.maijā Ainars Mielavs un ansamblis "Pārcēlāji" noslēgs turneju "Audiobiogrāfija".

Dace Lielā "Pie dzintara jūras"
Dace Lielā "Pie dzintara jūras" Foto: publicitātes

No piektdienas līdz 26.jūnijam Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" būs apskatāma 1990.-2010. gada Latvijas mākslas izstāde no muzeja krājuma "Pie Dzintara jūras". Tā veidota no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijas pēdējo divu dekāžu mākslas. Nosaukums ņemts no Daces Lielās 1995.gada gleznas, kurā uz svina pelēkas jūras fona eksponējas trīs vīri smokingos.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJOS SVĒTKOS!

TVNET arī aicina interesantākos momentus nofotografēt vai nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu foto vai video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu