No rītdienas Latvija kļūs par 1337 vietām tīrāka

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 30.aprīlī, no plkst. 9:00 vienlaicīgi visā Latvijā norisināsies grandiozā vides sakopšanas kustība Lielā Talka. Tīrīšanai un labiekārtošanai šogad oficiāli pieteiktas 1337 vietas visā Latvijā. Talkas organizatori cer, ka saulīte talciniekus lutinās un savas zemes sakopšanā varētu iesaistīties 200 000 iedzīvotāji.

Ikviens savu talkas vietu var ērti atrast Lielās Talkas mājas lapā www.talkas.lv īpaši veidotā kartē – sadaļā „Talkas vietas”. Katrā talkas vietā ir sava Atbildīgās persona, kura saviem talciniekiem sestdienas rītā izsniegs bezmaksas atkritumu maisus. Atgādinām, ka maisi šogad ir dzeltenā krāsā un tie nekur citur kā talku norises vietās nebūs pieejami. Par darba cimdiem jāparūpējas pašiem talciniekiem.

Šogad Talkas laikā daudzviet notiks ne tikai atkritumu vākšana, bet arī dažādi vides labiekārtošanas, apzaļumošanas darbi, kā arī atkritumu šķirošana, lai tos nodotu otrreizējai pārstrādei (vairāk www.zalais.lv). Rītdien Lielās Talkas „Pagalmu sakopšanas un labiekārtošanas” projekta ietvaros Talkas organizatori sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes jaunajiem arhitektiem un pašiem pagalmu iedzīvotājiem uzsāks daudzdzīvokļu namu pagalmu pārveidošanu piecos Latvijas reģionos. Pārvērtības piedzīvos pagalms Rīgā – Nīcgales iela 48, Liepājā – Klaipēdas iela 84, Dobelē – Bērzes iela 26, Alūksnē – Apes iela 12 un Rēzeknes novadā – Čornajas pagastā, Krasta ielā 1.

Lielā talka notiek jau ceturto gadu

Lielā Talka notiek jau ceturto gadu pēc kārtas un tās patrons un čakls dalībnieks ir Valsts prezidents Valdis Zatlers, kurš vienmēr talko kopā ar savu ģimeni. Rītdien Valsts prezidents kopā ar dzīvesbiedri Lilitu Zatleri un vairākiem desmitiem jaunsargu, skautiem, gaidām un pasākuma atbalstītājiem talkos Rīgā, Ziepniekkalna apkaimē, kur sakops mežu pie daudzdzīvokļu namiem Ozolciema ielā. Talkā paredzētas īpašas sacensības pa talcinieku komandām, čaklāko darba rūķu apbalvošana, kā arī uz vietas gatavots mielasts. Pulcēšanās laiks un vieta: plkst. 9:00 Ozolciema ielas 44 iekšējā pagalmā. Laipni aicināts pievienoties ikviens interesents!

Pēc labi padarīta darba kārtīga atpūta

Bet vakarā, pēc vērtīgi padarītiem darbiem, plkst. 20:35 LNT kanāla tiešraidē notiks Lielās Talkas pateicības koncerts, kurā atskatīsimies uz Talkas dienā paveikto un klausīsimies mūziķu veltījumā talciniekiem. Koncertā kopā ar skatītājiem būs Valsts prezidents Valdis Zatlers, dziedās Normunds Rutulis, grupa "Dzelzs vilks", Nikolajs Puzikovs, grupa "Astro'n'aut", vokālais trio "Lady's sweet" un daudzi citi Latvijā mīlēti mūziķi!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu