Ko Latvijā populārām mātēm nozīmē Mātes diena? (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/sejas.lv

Ik gadu otrajā maija svētdienā tiek atzīmēta Mātes diena. Diena, kad pateikties mammām par to, ka esam šajā pasaulē, vai vienkārši apskaut un iedot puķu pušķi. Ko šī diena nozīmē Latvijā populārām māmiņām?

Dailes teātra aktrise Aija Dzērve Mātes dienas rītā plāno apsveikt savu māmiņu, paēst svētku brokastis un cer saņemt svētku sveicienu no savas meitiņas Esteres Almas.

«Apsolīju Esterei, ka Mātes dienas vakarā mēs vai nu cepsim torti, vai to iegādāsimies. Es protu izcept garšīgu torti, ja vien plīts mani nepieviļ,»smejas Aija.

Aktrise piebilst, ka Mātes dienu kā lielus svētkus viņa nesvin, nedomā klāt svētku galdu mājās. Savi tuvākie ir jāmīl ik dienu un jāizrāda mīlestība ik dienu, nevis dienās, kas par to speciāli atgādina.

«Atšķirība starp laiku, kad pati vēl nebiju māte, un šodienu ir liela. Kā kļuvu par mammu, uzreiz mainījās akcenti, un arī šobrīd viņi ir savādāki nekā laikā, kad Esterīte kā mazs kunkulīts man bērnudārzā nesa pirmo puķi māmiņas dienā, tas bija ļoti emocionāli,» aizdomājas Aija.

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu