«Ventspils» izcīna uzvaru pirmajā LBL finālsērijas spēlē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mikus Klavins, VEF Riga

Uzvaru pirmajā «Aldaris» Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas spēlē sestdien Saldū izcīnīja «Ventspils» komanda, kas ar rezultātu 86:84 (23:18, 23:21, 10:28, 26:15) līdz ar beigu signālu izrāva panākumu pār «VEF Rīga» komandu.

Uzvaras grozu guva Folerins Kempbels un sērijā līdz četrām uzvarām «Ventspils» izvirzījās vadībā ar rezultātu 1-0.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 20 gūtajiem punktiem bija Mārtiņš Meiers, 17 punktus pievienoja Kempbels, bet ar 16 punktiem izcēlās Donalds Simss.

Tikmēr «VEF Rīga» komandā ar 20 punktiem atzīmējās Ērls Roulends, bet 17 punktus grozā sameta Kristaps Janičenoks.

Spēles sākums ritēja līdzīgā cīņā, bet ar nelielu «VEF Rīga» komandas pārsvaru. Sākotnēji teorētiski cīņas mājinieki «VEF Rīga» sestajā minūtē panāca 14:8, bet pēc tam, kad pēdējā minūtē divus tālmetienus realizēja Ērls Roulends un Kristaps Janičenoks, pēc pirmās ceturtdaļas pašreizējie čempioni bija izvirzījušies vadībā ar 23:18.

Otrās ceturtdaļas sākumā divus punktus ventspilniekiem guva Sandis Valters, tomēr turpinājumā «VEF Rīga» pārņēma iniciatīvu un ceturtdaļas vidū jau atradās vadībā ar 37:23. «VEF Rīga» pēdējās trijās puslaika minūtēs guva tikai vienu punktu, kamēr ventspilnieki atbildēja ar deviņiem un pēc 20 spēlētām minūtēm viesi atradās iedzinējos ar 39:46.

Ja otro ceturtdaļu veiksmīgi uzsāka «VEF Rīga», tad trešajā ceturtdaļā jau daudz veiksmīgāki bija ventspilnieki. Pašā otrā puslaika sākumā Rīgas klubs vēl guva divus punktus, tomēr turpinājumā «Ventspils» veica ievērojamu izrāvienu un trešās ceturtdaļas vidū jau atradās vadībā ar 55:48. Vēl trešajā ceturtdaļā «Ventspils» jau ieguva arī 13 punktu pārsvaru, bet tās noslēgumā viesi bija vadībā ar 67:56.

Ceturtajā ceturtdaļā «Ventspils» ilgstoši spēja saglabāt aptuveni desmit punktu pārsvaru. Tomēr pusotru minūti pirms pamatlaika beigām «VEF Rīga» jau spēja pietuvoties pretiniekiem līdz 74:80. Savukārt 66 sekundes pirms pamatlaika beigām Janičenoks guva trīs punktus ar sodu, samazinot deficītu līdz 78:81. Savukārt vēl pēc pavisam īsa brīža Gatis Jahovičs pārtvēra Donalda Simsa piespēli un «VEF Rīga» zaudēja vairs tikai vienu punktu.

Turpinājumā Folerins Kempbels realizēja vien vienu no diviem soda metieniem un 33 sekundes pirms pamatlaika beigām Roulends jau panāca izlīdzinājumu 82:82. Vēlāk Kempbels no soda metiena līnijas nekļūdījās, bet Roulends iemeta vēl divus punktus no groza apakšas, tomēr ventspilniekiem palika vēl piecas sekundes atbildes uzbrukumam. Tajā Kempbels iemeta tālu pustālo metienu un izrāva «Ventspils» komandai uzvaru.

Otrais mačs notiks svētdien Ventspilī, bet pārējo dueļu norises datumi pagaidām vēl nav zināmi.

Abas komandas LBL finālā sacenšas trešo gadu pēc kārtas.

LBL finālā «VEF Rīga» spēlē ceturto reizi, kamēr ventspilniekiem šī ir četrpadsmitā finālsērija.

No 11 spēlētāju «VEF Rīga» pamatkodola vismaz viens LBL čempiona titulus ir sešiem spēlētājiem. Pa trīs reizēm par LBL čempioniem kļuvuši Dairis Bertāns un Kaspars Bērziņš, divi zelti ir Kristapam Janičenokam un Gatim Jahovičam, bet pa vienam titulam ir Donātam Zavackam un Antanam Kavaļauskam.

«VEF Rīga» galvenais treneris Ramūns Butauts ir trīskārtējs LBL čempions un ir vienīgais ārzemju treneris, kam izdevies aizvest savu komandu līdz Latvijas čempionu titula.

No finālsērijas dalībniekiem pretinieku komandās spēlējuši vairāki spēlētāji. Sandis Valters, Mārtiņš Laksa un Ronalds Zaķis savulaik bijuši «VEF Rīga» spēlētāji, bet no «VEF Rīga» sastāva «Ventspils» komandas rindās spēlējis Dairis Bertāns, Lauris Blaus un Artūrs Strēlnieks.

2013.gada LBL fināla komandu treneriem katram ir pa trīs LBL čempionu tituliem. Ramūns Butauts trīs reizes kļuvis par čempionu kā treneris, bet Roberts Štelmahers - trīs reizes kā spēlētājs.

LBL finālsērijas sākums aizkavējies, jo «VEF Rīga» komanda turpina dalību VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) izslēgšanas turnīrā. Nākamajā nedēļā rīdzinieki sāks dalību ceturtdaļfināla sērijā.

Nolemts, ka LBL finālsērijas trešā spēle notiks ceturtajā dienā pēc «VEF Rīga» pēdējās spēles VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā, ja rīdzinieki tajā zaudēs. Tādā gadījumā finālsērija tiks pabeigta Nolikumā paredzētajā termiņā - līdz 31.maijam.

Ja «VEF Rīga» VTB Vienotās līgas ceturtdaļfinālā izcīnīs uzvaru un piedalīsies pusfināla sērijā, kas sāksies 24.maijā, par LBL finālsērijas turpinājuma datumiem tiks lemts papildus.

Tikmēr LBL sērijā par trešo vietu jau aizvadītas trīs spēles. Šajā sērijā līdz trijām uzvarām pašlaik «Barons kvartāls» ar 2-1 uzvar «Valmieru».

Pagājušā gada LBL finālsērijā «VEF Rīga» pieveica «Ventspili» ar rezultātu 4-1.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu