Šefpavārs Rītiņš cep milzu torti karalisko kāzu dienai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Britu karaliskās kāzās piektdien, 29.aprīlī, tiks svinētas arī Rīgā. Tām par godu Lielbritānijas vēstniecība pasūtījusi šefpavāram Mārtiņam Rītiņam septiņus stāvus augstu kāzu torti.

Mārtiņš Rītiņš ar savu komandu šo torti taisot jau vairākas dienas un darbs tuvojas finišam, tā ceturtdien informēja LNT ziņas.

Kā izrādās, britu oficiālo karalisko kūku receptes esot noslēpums. Taču Rītiņš sola, ka viņa gatavotā torte būšot ļoti līdzīga vienai no tām, ko 29.aprīlī Londonā ēdīs princis Viljams un viņa izredzētā – Keita Midltone.

Šefpavārs gatavo šokolādes cepumu torti. Tās sastāvā ir saberzti cepumi, ka arī tumšā, piena un baltā šokolāde, pievienots lauku sviests un krējums.

"Tas, ko mēs te tagad darām, ir noslēpums, to neviens nedrīkst redzēt, tas tikai starp mums!"

atzina Rītiņš. LNT ziņām gan bija iespēja nofilmēt tortes tapšanas procesu.

Lielbritānijā kāzās esot tradīcija neapēst tortes augšējā stāva garnējumu, bet gan to pataupīt jaunlaulātajiem, kuri to apēd divatā gadu pēc kāzām.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu