"Dirty Deal Teatro" sadarbosies ar Nacionālo teātri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

"Dirty Deal Teatro" sadarbībā ar Latvijas Nacionālo teātri realizēs jaunu projektu - izrāžu ciklu "Tests", kas būs vieta, kur izpausties jaunajiem režisoriem, informē "Dirty Deal Teatro" vadītāja Krista Jansone.

Abu teātru sadarbības rezultātā tapušās izrādes tiks spēlētas Spīķeros, "Dirty Deal Teatro" telpās, un kopumā projekta norisē gada laikā plānots radīt četras jaunas izrādes.

Pirmā no cikla "Tests" izrādēm "Visi mani prezidenti", kuru veido režisors Valters Sīlis, pirmizrādi piedzīvos jau maija vidū.

Izrāžu iestudēšanā tiks izmantota latviešu oriģināldramaturģija, kas mēģinājumu procesā tiks pieslīpēta, atklājot jaunas iespējas, kā veiksmīgāk veidot tēlu attiecības uz skatuves un lietot specifiskus teatrālus līdzekļus.

Jaunie režisori šajā projektā varēs testēt netradicionālus paņēmienus, meklēt inovatīvu teātra valodu un formu,

nebaidoties, ka galarezultātam jābūt klasiskam vai visiem saprotamam. Tomēr režisoru uzdevums šā projekta laikā būs meklēt sabiedrībai aktuālu tematiku un veidot viedokli par to, stāstīja Jansone.

Izrāžu iestudējumos piedalīsies Latvijas Nacionālā teātra štata aktieri, kā arī šā gada Latvijas Kultūras akadēmijas Dramatiskā teātra aktiera mākslas studiju kursa beidzēji.

"Tests"
"Tests" Foto: publicitātes

Projekts "Tests" būs iespēja aktieriem nomainīt pierasto teātra vidi, iekļūstot pavisam jaunā pasaulē - nevalstiskajā teātrī, savukārt aktieri ar lielu pieredzi jaunajiem režisoriem varēs dot profesionāli veiksmīgus padomus un paņēmienus, lai "Tests" kļūtu ne vien par iespēju iestudēt izrādes, bet arī par sarunu, kāds ir mūsdienu teātris, cik liela nozīme ir to parādīt skatītājam.

Jansone skaidroja, ka projekts "Tests" būs piemērs valstiska un neatkarīga teātra spējai sastrādāties, izvirzot kopīgus mērķus, veidojot rezultātu, kas ir nozīmīgs Latvijas teātra attīstībai un rosina uz atvērtu dialogu ar skatītāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu