Lēbs iepazīst savu 875 ZS sacīkšu auto (15)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kamēr Andra Dambja elektromobilis, ar ko traukties pretī Pikes Peak virsotnei Kolorado štatā, ASV vēl tikai top, deviņkārtējam pasaules rallija čempionam Sebastjanam Lēbam jau ir bijusi iespēja iepazīties ar savu ekstrēmo sacīkšu auto un ar to izbraukt.

Jau ziņots, ka ikgadējās kalnā braukšanas sacensībās Kolorado štatā, kas šogad notiks 30.jūnijā, uz starta ar inženiera Andra Dambja Latvijā būvētu elektromobili stāsies autošosejas speciālists Jānis Horeliks. Tāpat ziņots, ka Peugeot īpašu sacīkšu auto ir sagatavojis arī Lēbam.

Franču rallija meistaram ir uzbūvēts īpaši ekstrēms Peugeot 208 T16 Pikes Peak, ar ko braukt Unlimited klases ieskaitē. Lēba auto ir apgādāts ar 3,2 litru V6 biturbo motoru, kurš maksimāli attīsta 875 zirgspēkus un nodrošina grūti aptveramu dinamiku.

Peugeot informācija liecina, ka, vilkmi caur sešu pakāpju sekvenciālo pārnesumkārbu novadot visiem četriem riteņiem, 208 T16 spēj 100 km/h sasniegt 1,8 sekundēs. 200 km/h robežu sacīkšu automobilis šķērso 4,8 sekundēs, bet apaļas septiņas sekundes pēc starta spidometrs jau rādīs 240 km/h.

Kā jau minēts, Lēbam ir bijusi iespēja ar 208 T16 iepazīties, un tas uz sportistu ir atstājis pamatīgu iespaidu: «Nekad neesmu braucis ar kaut ko, kas paātrinās tik strauji. Tam ir F1 cienīgs piespiedējspēks, tikpat platas riepas kā izturības sacīkšu prototipiem un diferenciālis kā WRC automobilim.»

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu