Nācis klajā Ziedonim veltīts dzejas un mūzikas izdevums (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pieminot dzejnieku Imantu Ziedoni 80. dzimšanas dienā, izdevniecība «Upe tuviem un tāliem» sadarbībā ar Latvijas Televīziju (LTV) izdevusi dzejas un mūzikas izdevumu «Imants Ziedonis. Vestards Šimkus. Atsaukšanās».

Ziedonis savulaik klausītājus sasauca uz mūzikas, epifāniju un dzejas vakaru, par radošo domubiedru pieaicinot klavesīnisti Ainu Kalnciemu. Tā radās neparasta Atsaukšanās notikumu tradīcija, kurā mūzika savienojās ar dzejnieka domām, informē izdevniecības pārstāve Iveta Mielava.

«Imants Ziedonis. Vestards Šimkus. Atsaukšanās»
«Imants Ziedonis. Vestards Šimkus. Atsaukšanās» Foto: publicitātes

Pēc vairākiem gadiem Ziedonim atsaucās pianists Vestards Šimkus, un 2004.gada 1.jūlijā Rīgas Latviešu biedrības nama Zelta zālē radās vēl viens emocionāli piesātināts Atsaukšanās brīdis. Toreiz dzejnieka balss savijās ar Friderika Šopēna, Morisa Ravēla, Sergeja Prokofjeva, Dmitrija Šostakoviča un pianista Šimkus radītajām kompozīcijām.

Šo notikumu ierakstīja arī LTV, un nu tas izdots gan DVD, gan CD formātā. Izdevumu papildina arī Andras Konstes un Noras Ikstenas sagatavota lirikas izlase.

Jau ziņots, ka maijs ir pasludināts par dzejnieka Ziedoņa mēnesi. Pieminot mūžībā aizgājušo Ziedoni, daudzviet Latvijā notiek dažādi pasākumi, kuru vidū ir gan izstādes un koncerti, gan grāmatu atvēršanas svētki.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu