Osipovs ielu plāksni divās valodās papildina ar PSRS karogu (158)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

9.maijā partijas «Par dzimto valodu!» vienīgā deputāta kandidāte Jeļena Osipova Liepājā pie privātnama Vaiņodes ielā 19, kur dzīvo viņas ģimene, izkāra sarkano PSRS karogu ar sirpi un āmuru.

Viņas dzīvesbiedrs Jevgēņijs Ospovs skaidroja, ka tādējādi viņi protestē pret gaidāmajiem likuma grozījumiem, kas paredz aizliegt publiska pasākuma apmeklētājiem un dalībniekiem izmantot bijušās PSRS, Latvijas PSR un nacistiskās Vācijas karogus, ģerboņus, himnas un simboliku.

«Otrs iemesls, kāpēc izkārām PSRS karogu, ir Uzvaras diena. Mums tas ir uzvaras simbols,» sacīja J. Osipovs.

«Ja cilvēkam nav ko darīt, tad nav. Ar to viņš neko nepanāks,» sacīja divas latviski runājošas garāmgājējas, pamanot sarkano karogu.

Karogs ar sirpi un āmuru pie Osipovu mājas plīvoja vien aptuveni divas stundas, tomēr Pašvaldības policija to fiksēja un sastādīja vietas apskates protokolu. Pašvaldības policijas pārstāvis Kaspars Vārpiņš «Kurzemes Vārdam» pastāstīja, ka, pamatojoties uz šo protokolu, policija, vadoties no likumdošanas, trīs dienu laikā izvērtēs, vai ir pamats uzsākt administratīvo lietvedību.

Pie nama Vaiņodes ielā 19 joprojām ir arī plāksne, uz kuras ielas nosaukums norādīts latviešu un krievu valodā. Jau rakstījām, ka Valsts valodas centrs nama īpašniekam Jurijam Osipovam saistībā ar nelikumīgo plāksni iepriekš piemēroja 75 latu sodu. J. Osipovs to apstrīdēja tiesā, taču tā viņa sūdzību noraidīja. Par Liepājas tiesas spriedumu viņš iesniedza apelācijas sūdzību Kurzemes Apgabaltiesā, taču arī tā nelēma par labu J. Osipovam. Turklāt Apgabaltiesas spriedums nav pārsūdzams. «Tiesas lēmumā nav noteikts, ka plāksne ir jānoņem. Tāpēc Valsts valodas centra sodu es samaksāšu, bet plāksne paliks turpat,» sacīja Jevgēņijs Osipovs.

Komentāri (158)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu