Dārziņš: Beidzot bija viens vilnis (11)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Panākuma pamatā pār Slovākijas izlasi pasaules čempionātā (PČ) bija stabils sniegums visa mača garumā, uzskata Latvijas nacionālās hokeja komandas kapteinis Lauris Dārziņš, kurš izcēlās ar trīs gūtiem vārtiem. Viņš apsolīja darīt visu iespējamo, lai komanda turpinātu izcīnīt uzvaras. «Ir jāturpina krāt punktus tabulā un jālien ārā no smagās situācijas,» sacīja Dārziņš.

Jātiek ārā no smagās situācijas

«Žēl, ka šo uzvaru nevaram svinēt, jo sestdien atkal ir spēle. Ir jāturpina krāt punktus tabulā un jālien ārā no smagās situācijas, kurā esam iekļuvuši,» teica komandas kapteinis.

Uzvaras pamatā bija stabila spēle visa mača garumā. «Tas ir 60 minūšu sniegums, nevis pirmā perioda sniegums vai 55 minūšu sniegums. Domāju, ka tas bija noteicošais. Beidzot bija viens vilnis - uzticējāmies izvēlētajam spēles plānam un iekrita trīs punkti tabulā,» pastāstīja Dārziņš.

Gudļevskis pirms spēles juties pārliecināts par sevi

Viņš izteicās, ka Kristers Gudļavskis, kurš debijas mačā PČ sargāja vārtus, pirms spēles bijis pārliecināts un komanda to jutusi. «Viņš lieliski tika galā ar šo grūto situāciju. Caur tādām grūtībām aug spēlētājs un cilvēks, tā ka sportistam ir jāpriecējas, ka ir tādas grūtas situācijas, kurās var sevi pierādīt.»

Spēlētājiem palīdzējuši gūtie ātrie vārti mača un trešās trešdaļas sākumā.

Komanda tiek atalgota pēc smaga darba

«Man viennozīmīgi palīdzēja komanda,» par saviem gūtajiem trīs vārtiem teica Dārziņš. «Veiksmīgie rikošeti parasti notiek, kad komanda smagi strādā.» Tas viņam ir pirmais «hat-trick» valstsvienības kreklā.

Dārziņš zina Staņas vājās vietas

Lauris Dārziņš arī pastāstīja, ka pirms spēles aprunājies ar Jāni Spruktu, kurš pagājušajā sezonā spēlēja vienā komandā (Maskavas CSKA) ar Slovākijas izlases vārtsargu Rastislavu Staņu, kam viens no Latvijas līderiem iemeta soda metienu. «Pirms spēles runājām par viņa vājajām vietām. Labi, ka viņš noticēja manām kustībām.»

Treneri pēc zaudējuma 3:6 Austrijai esot komandu uzmundrinājusi, nevis nosodījusi.

«Varu apsolīt, ka darīšu pareizās lietas,» teica Dārziņš.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs sestdien, kad spēkiem mērosies ar Vācijas valstsvienību.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Komentāri (11)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu