Gudļevskis: Ir liels atvieglojums (22)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Milzīgu gandarījumu par izcīnīto uzvaru 5:3 pasaules čempionātā (PČ) ceturtdien pār Slovākijas izlasi pauda Latvijas nacionālās hokeja komandas vārtsargs Kristers Gudļevskis. Viņš savā debijas mačā PČ atvairīja 24 pagājušā gada vicečempionvienības metienus. «Gribu pateikt paldies čaļiem, kas spēlēja, treneriem, kuri deva iespēju, un Dievam, kas man palīdzēja,» sacīja jaunais vārtsargs.

Liels prieks par pirmo panākumu turnīrā

«Ir liels atvieglojums un svarīgi, ka izcīnījām trīs punktus. Liels prieks,» gandarījumu pauž Gudļevskis.

Par to, ka viņam būs jāsargā vārti pret pagājušā gada sudraba medaļu ieguvējiem, 20 gadus vecais vārtsargs uzzināja trešdien pēc komandas vizītes vēstniecībā. Gulējis hokejists labi un uztraukumu nav izjutis.

Pateicas visiem

«Ārkārtīgi lieli palīgi man bija visi spēlētāji, kā vēl vieni cimdi, kājsargi - šodien visu ķēra viņi, tā ka paldies. Gribu pateikt paldies čaļiem, kas spēlēja, treneriem, kuri deva iespēju, un Dievam, kas man palīdzēja,» viņš teica.

«Uzskatu, ja vārtsargs izcīnījis uzvaru, tas ir svarīgākais, ko viņš var izdarīt. Tika izcīnīti trīs punkti, tātad spēle bija laba,» savu sniegumu īsumā raksturoja jaunais vārtsargs.

Mācās no pieļautajām kļūdām

«Tā mēdz gadīties,» par zaudētajiem vārtiem pēc pirmā slovāku raidījuma sacīja Gudļevskis. «Kamēr esmu jauns, ir svarīgi mācīties no savām kļūdām, saņemties un turpināt spēlēt.»

«Bija patīkami spēlēt, turklāt, kad tas notika šādā smagā situācijā. Domāju, ka jebkuram vārtsargam pirms spēlēm ir mandrāža un stress. Tas ir atbildīgs darbs. Bet šodien es biju neparasti mierīgs, un galvenais, ka uzvarējām,» tā Gudļevskis.

Mačus klātienē vēro klubu skauti

Viņš izteicās, ka pasaules čempionātā ir grūtāk spēlēt, nekā tas ir sezonas laikā kluba rindās. Pretī nāk daudz labāki izpildītāji.

Jaunais hokejists arī dzirdējis, ka tribīnēs spēles vēro klubu skauti. TVNET uzzināja, ka starp viņiem ir Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Otavas «Senators» skauts.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs sestdien, kad spēkiem mērosies ar Vācijas valstsvienību.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu