Nolans: Gudļevski gaida spoža nākotne (42)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pirmo uzvaru pasaules čempionātā (PČ) Helsinkos ceturtdien izcīnīja Latvijas hokeja valstsvienība, kas ar rezultātu 5:3 apspēlēja pagājušā gada finālistus Slovākiju. Pēc mača mūsu komandas galvenais treneris Teds Nolans uzslavēja jauno vārtsargu Kristeru Gudļevski un atklāja, ka uzvaras pamatā bija spēlētāju smagais darbs.

Dārziņš un Gudļevskis

«Pirms mača runāju ar komandu un teicu, ka jāspēlē disciplinēti, bez kļūdām un nedrīkstam pazaudēt ripas. Mūsu kapteinis Lauris Dārziņš bija līderis laukumā, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis svarīgos brīžos glāba komandu,» skaidroja Nolans.

Priecīgs par Gudļevski

«Edgars Masaļskis ir nomināli pirmais izlases vārtsargs,» atklāja izlases treneris. «Esmu ļoti pateicīgs viņam par pašatdevi izlases labā. Iespējams, Masaļskis pēc pāris dienām būs gatavs. Vārtos likt Gudļevski nebija viegls lēmums.»

«Esmu ļoti priecīgs par Gudļevski. Viņš bija sajūsmināts, mēs bijām sajūsmināti. Kristeru gaida spoža nākotne,» piebilda Nolans.

Puiši sevi apliecināja augstā līmenī

«Ir ļoti patīkami tikt pie pirmās uzvaras,» pēc mača atzina Nolans. «Gribētu uzteikt visu komandu, kas smagi strādāja, lai tiktu pie panākuma.»

Latvijas valstsvienības galvenais treneris atzina, ka komandai pietrūkst vairāki pieredzējuši hokejisti. Tomēr jaunie puiši šodien sevi apliecināja augstā līmenī.

No pagājušā gada sastāva, kas Stokholmā izcīnīja sudraba medaļas, Slovākijas izlasē ir 11 spēlētāji. Komandas kodolu veido Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Bratislavas «Slovan» vienības spēlētāji. Izlase ir pietiekami pieredzējusi.

Slovākijas izlase līdzšinējās trijās spēlēs guvusi divus panākumus, vienīgo zaudējumu ciešot pret mājinieci Somiju.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs sestdien ar Vācijas valstsvienību.

Komentāri (42)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu