Straume pie stūres sēdies 1,9 promiļu reibumā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Bijušais Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume, kurš nesen izstājies no partijas "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, pie stūres bija sēdies 1,9 promiļu alkohola reibumā, liecina Tukuma policijas sniegtā informācija.

Pievienota informācija no tiesas sprieduma

Konfiscē arī ieročus

Policija ekspolitiķi 8.aprīļa vakarā aizturējusi Tukuma novada teritorijā uz autoceļa Rīga-Ventspils. Straume, kurš jau desmito gadu ir kaislīgs mednieks, devies mājup no medībām Kurzemes pusē. Kā vēsta portāls "Pietiek", ekspolitiķim ne tikai uz četriem gadiem atņemtas autovadītāja tiesības, bet arī uz kādu laiku nāksies atvadīties no sava vaļasprieka, jo viņam konfiscētas divas džipā atrastās karabīnes.

Pēc policijas sniegtās informācijas, 8.aprīļa vakarā ap plkst.21.15 Straume braucis ar savu trīs gadus veco luksusa tipa apvidus auto "Infiniti QX56", kad viņu autoceļa Rīga-Ventspils 65.kilometrā aizturējusi patruļa.

Straume savu kādreizējā Saeimas priekšsēdētāja statusu neesot centies izmantot, uzvedies korekti un prasībai iepūst alkometrā nav pretojies,

atzīts policijā.

Alkometrs Straumes izelpā uzrādījis 1,9 promiles alkohola, kas atbilst stipram reibumam.

Kāds anonīmi ziņojis

Straumes auto apturēts sakarā ar "konkrētām aizdomām", ka tā vadītājs varētu būt alkohola reibumā. Pēc neoficiālas informācijas, medību pasākuma laikā noticis konflikts, un kāds no Straumes medību biedriem anonīmi ziņojis policijai, ka pie konkrētā auto stūres atrodas iereibis cilvēks.

Šo versiju apstiprina Tukuma policijas oficiāli sniegtā informācija, ka modrību Straumes džips izraisījis tādēļ, ka saņemts kāda iedzīvotāja zvans, lai pievēršot uzmanību šim auto.

Arestu izcieš Jūrmalā

11.aprīlī administratīvā lieta nodota Tukuma rajona tiesai. Tomēr desmit diennakšu sodu Straume Lieldienu nedēļā sācis izciest Jūrmalā, jo tur ir viņa deklarētā dzīvesvieta. Straumem piemērota Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 panta ceturtā daļa par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles. Šis pants liek piemērot administratīvo arestu no 10 līdz 15 diennaktīm, uzlikt naudas sodu no 800 līdz 1000 latiem un atņemt transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Aģentūras BNS rīcībā esošajā tiesas spriedumā norādīts, ka bez aresta un tiesību atņemšanas bijušajam politiķim piemērots arī 800 latu liels naudas sods.

Tiesas lēmumā teikts, ka Straumem alkohola koncentrācija izelpotajā gaisā pirmajā mērījumā bija 1,90 promiles, bet otrā mērījumā – 2,19 promiles.

Tiesas sēdē Straume vainu pārkāpuma izdarīšanā atzina un izdarīto nožēlojis. Viņš paskaidrojis, ka bijis alkohola reibumā un personisku iemeslu dēļ braucis ar automašīnu.

Straume kopš 2002.gada ir kaislīgs mednieks, un arī šoreiz viņš devies mājup no medībām Kurzemes pusē, tādēļ džipā atradušās divas medību karabīnes. Tās policija konfiscējusi, un atsevišķa administratīvā pārkāpuma lieta par šo faktu nosūtīta Jūrmalas likumsargiem. Administratīvais sods, kas saistīts ar apreibinošo vielu neatļautu lietošanu, automātiski nozīmējot, ka tiks anulēta ieroča glabāšanas atļauja, skaidrots policijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu