Jau trešo reizi notiks iluzionistu festivāls "Abrakadabra"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli savā starptautiskajā iluzionistu festivālā "Abrakadabra", kas Rīgas Kongresu namā notiks 27.maijā un 28.maijā, šogad pirmo reizi piedāvās arī starptautisku iluzionistu konkursu.

(papildināts viss teksts)

Kā žurnālistiem stāstīja Dace Pecolli, festivāls, kas šogad skatītājus pulcēs jau trešo gadu pēc kārtas, šoreiz piedāvās divus starptautiskus iluzionistu konkursus, no kuriem viens konkurss būs skatuves iluzionismā, bet otrā konkursā sacentīsies mikromaģijas žanra mākslinieki.

Abos konkursos piedalīsies labākie meistari no dažādām pasaules valstīm, piemēram, Itālijas, Austrijas, Turcijas, Lietuvas un Igaunijas, taču no Latvijas šajos konkursos šogad mākslinieki nepiedalīsies, jo pašmāju meistariem vēl nav tik augsts līmenis kā pārējiem konkursu dalībniekiem. Konkursa norisei skatuves iluzionismā līdzi varēs sekot arī skatītāji, bet mikromaģijas konkursa dalībniekus vērtēs tikai žūrija.

Abu konkursu pirmās vietas ieguvējus sagaidīs naudas balva un īpaša latviešu mākslinieku veidota balva "Dzintara burvju nūjiņa", savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji balvā saņems īpašu stikla kārti ar zelta un sudraba kāršu simboliem. Konkursa uzvarētājs skatuves iluzionismā balvā saņems 1000 eiro (702 latus), bet otra konkursa pirmās vietas ieguvējs naudas balvā saņems 500 eiro (351 latu).

Festivāls "Abrakadabra" piedāvās ne tikai krāšņus labāko iluzionistu šovus, bet arī meistarklases un seminārus, kuros piedalīsies dažādu valstu meistari.

Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli piedalās preses konferencē, kurā informē par 3 Starptautisko Iluzionistu festivālu "Abrakadabra"
Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli piedalās preses konferencē, kurā informē par 3 Starptautisko Iluzionistu festivālu "Abrakadabra" Foto: LETA

Festivāla noslēguma pasākums vienmēr pārsteidz ar kādu Lasvegasas zvaigznes priekšnesumu, kas šogad būs viena no populārākajām iluzionistēm sievietēm pasaulē Luna Shimada, kuras krāšņās uzstāšanās ir apvītas ar mistikas auru. Ikdienā viņa meditē un pielūdz mēnesi. Katrs triks, ko viņa veic uz skatuves, ir savdabīgs rituāls ar vēstījumu skatītajiem. Bieži iluzionistes priekšnesumos parādās tādi simboli kā saule, mēness, uguns, ūdens un dzīves cikls. Iluzionistes tēvs ir pasaulē slavenais japāņu iluzionists Shimada, bet pati Luna Shimada 2007.gadā saņēma prestižo "Magic Award" balvu kā gada labākā iluzioniste sieviete pasaulē.

Rīgas skatītājus jau trešo gadu pēc kārtas priecēs arī beļģu ekstrēmais iluzionists Ārons Krovs, kurš šogad skatītājiem ļaus uz sevi šaut ar peintbola ieročiem, pārsteidzot visus ar trika iznākumu. Iepriekšējos "Abrakadabras" šovos viņš gan aizlēja sev acis ar karstiem sveces taukiem un cirta arbūzu virs skatītāja galvas, gan ar aizsietām acīm, griezdamies ap savu asi, šāva cauri uz skatītāja galvas novietotam ābolam.

"Izvēloties festivāla viesus, mūsu vēlme ir piesaistīt ne tikai tos māksliniekus, kuri ir labi meistari savā jomā, bet ir arī labi cilvēki, kuriem ir savs vēstījums skatītājiem. Programmu veidojam tā, lai tā būtu interesenta dažādiem skatītājiem, tādēļ festivālā pārstāvēts gan ekstrēmais, gan komiskais, gan arī ezoteriskais iluzionisms," sacīja Pecolli.

No Francijas šogad festivālā "Abrakadabra" viesosies Žans Garēns, kurš savā priekšnesumā sajauks kopā reālo un virtuālo vidi. Virtuālās maģijas meistars savos priekšnesumos izmanto lielu ekrānu, kurā parādās un pazūd dažādas lietas, kā arī pats pārvietojas no reālās vides uz virtuālo.

Savukārt no Amerikas ar savu programmu ieradīsies "The Great Kaplan", kurš pārsteigs ar savu iluzionista, žongliera, komiķa, mūziķa un ekscentriķa virtuozo un apbrīnojamo šovu. Viņš gan žonglēs ar mēbelēm, gan izspēlēs klasiskās mūzikas fragmentus ar uzpūstu baloniņu, gan liks skatītājiem raudāt un smieties, spēlējot uz Havaju salu nelielās ģitāras, kuru dēvē arī par ukuleli.

"Šoreiz festivālā gaidāma arī kāda ļoti populāra Holivudas aktiera piedalīšanās, kura vārdu gan līdz pat festivālam nevar atklāt. Šo slaveno Holivudas zvaigzni pazīs ikviens festivāla skatītājs, kā arī interesentiem būs iespēja nofotografēties ar to," sacīja Pecolli.

Līdzīgi kā citus gadus, arī šogad festivāla skatītāji, nopērkot biļeti, pēc vakara programmas kopā ar festivāla māksliniekiem varēs piedalīsies vakara pasākumos. Viens no šiem pasākumiem, kas notiks latviešu tradīciju stilā, norisināsies "Monika Centrum Hotel", bet otrs pasākums notiks Benjamiņa namā "Royale Casino" stilā.

Rīgas Kongresu namā pirms festivāla pasākuma un arī pārtraukumā skatītāji varēs paši iegādāties dažādus burvju triku piederumus un turpat uz vietas arī apgūt to pielietojumu veikaliņā "Pecolli Magic Shop". Trikus apgūt palīdzēs Pecolli dibinātās Baltijas iluzionistu biedrības "A.M.B.E.R." jaunie burvju mākslinieki. Savukārt uz skatuves starp mākslinieku uzstāšanās reizēm skatītājus ar trikiem pārsteigs un iepriecinās paši Pecolli.

Biļetes iepriekšpārdošanā uz trešo starptautisko iluzionistu festivālu "Abrakadabra" var iegādāties "Biļešu servisa" kasēs un internetā "www.bilesuserviss.lv".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu