Galerijā "Putti" notiks ceļojošā izstāde "Garbage Pin"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 6.maija līdz 28.maijam galerijā "Putti" būs apskatāma ceļojošā izstāde "Garbage Pin" ("Piespraude - atkritumu tvertne"), informē galerijā

Izstāde "Garbage Pin" radusies no pilsētvidei raksturīgā mākslas koncepta, kas izmanto un jaunā veidā interpretē ikdienišķus priekšmetus, šajā gadījumā - atkritumu tvertni.

"Piespraudi - atkritumu tvertni" var izmantot gluži tāpat, kā parastu atkritumu maisiņu. To var padarīt arī par tādu kā relikviju noliktavu, kur noglabāt nelielas simboliskas atmiņas. Šī rota var arī palīdzēt cilvēkiem atbrīvoties no saviem iekšējiem netīrumiem vai pat atmaskot mūsdienu sabiedrības problēmas. Nekādu instrukciju piespraudes lietošanai nav - ikviens var atlasīt pats savus personiskos netīrumus un pats par tiem arī atbildēt. No šāda viedokļa raugoties, maisiņa caurspīdīgums veicina kritisku attieksmi pašam pret sevi, jo atklāj citiem to, ko parasti slēpj.

"Garbage Pin" projekts tika sākts 2008.gada janvārī, sadarbojoties ar 90 māksliniekiem. Ikviens no māksliniekiem saņēma "Piespraudes - atkritumu tvertnes" komplektu un priekšlikumu lietot rotu piecas dienas, šai laikā atlasot, izveidojot vai pārveidojot piecu plastmasas maisiņu saturu. Tā paša gada augustā mākslinieki nosūtīja atpakaļ savus pabeigtos darbus. Projekta idejas interpretācija bija katra mākslinieka paša rokās, darbojoties ar piedāvātajiem noteikumiem.

Tāpat kā glezna, skulptūra vai instalācija, rotaslieta pati par sevi ir vieta, bet turklāt tā vienīgā spēj arī apdzīvot kustīgu objektu - ķermeni.
Tāpat kā glezna, skulptūra vai instalācija, rotaslieta pati par sevi ir vieta, bet turklāt tā vienīgā spēj arī apdzīvot kustīgu objektu - ķermeni. Foto: publicitātes

Tāpat kā glezna, skulptūra vai instalācija, rotaslieta pati par sevi ir vieta, bet turklāt tā vienīgā spēj arī apdzīvot kustīgu objektu - ķermeni. Rotaslietu var uzskatīt par vietu, kur saskaras intīmā sfēra ar publisko, jo tās nēsātājs nāk no savas privātās telpas, lai izrādītu sevi un savu rotaslietu publiskajā telpā. To var prezentēt kā pazīšanās zīmi vai piederības simbolu noteiktai grupai vai sociālajam slānim.

Projekts "Garbage Pin" ir materializējies instalācijā, kas ietver 440 elementus un no 2009.gada aprīļa apceļo pasauli izstādes veidā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu