Oberhauzenes īsfilmu festivāla programma Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgā šovakar trīs seansos atkal būs skatāmas vairākas Starptautiskā Oberhauzenes īsfilmu festivāla programmas, informēja Laikmetīgās mākslas centra projektu vadītāja Agnese Lūse.

"Dirty Deal Cafe" 26.aprīlī plkst.19 un 20.30 tiks demonstrētas divas programmas pēc kārtas - pērnā gada vācu mūzikas klipu izlase "MuVi 2010" un starptautiska mākslinieku video darbu izlase "Artist Film & Video".

1999.gadā Oberhauzenes īsfilmu festivāls ar "MuVi" balvu ieviesa pasaulē pirmo festivāla apbalvojumu vācu mūzikas videoklipiem. Pāris gadu vēlāk tika ieviesta arī Skatītāju balva, kurai savu balsi var atdot, noskatoties klipus internetā. 2010.gada festivāla izlasē būs skatāmi Fēliksa Kubina, "alva noto" un Hilduras Gudnadotiras darbu vizuālās interpretācijas.

Savukārt "Artist Film & Video" izlasē apkopoti dažādu valstu un nacionalitāšu, tostarp vairāku starptautiski atzītu mākslinieku videodarbi, piemēram, ebreju izcelsmes mākslinieces Jaeles Bartanas filma "Mūris un tornis", kas liek iedomāties iespējamo ebreju atgriešanos uz dzīvi Polijā, un 52. Venēcijas biennāles Libānas paviljonā mākslinieces Muniras al Solhas vērojums par Beirūtas pludmali "Jūra ir stereo. Video nr. 2. Parīze bez jūras".

Savukārt 28.aprīlī plkst.19 Vācu kino kluba ietvaros kinoteātrī "Rīga" tiks demonstrēta labāko 2010.gada vācu īsfilmu izlase. Tajā apkopoti gan dokumentāli darbi un zīmētā animācija, gan no mājas videomateriāla veidots video darbs un īsa spēlfilma.

Ieejas biļete uz abām vakara programmām "Dirty Deal Cafe" - divi lati, arī kino "Rīga" ieejas biļete - divi lati.

Vācijā notiekošais Oberhauzenes īsfilmu festivāls ir viens no lielākajiem Eiropas īsfilmu forumiem, kas iepazīstina gan ar jaunākajām tendencēm īsfilmu žanrā, gan vēsturiskām retrospekcijām. Festivālā ik gadu satiekas filmu veidotāji, izplatītāji, mākslinieki un kuratori.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu