Otrā pasaules kara upurus Brāļu kapos piemin ap 200 cilvēku (9)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Valsts kanceleja

Otrā pasaules kara upuru piemiņas ceremonijā trešdien Rīgas Brāļu kapos piedalījās apmēram 200 cilvēku, liecina Valsts policijas aplēses. Policijas pārstāve Sigita Pildava informēja, ka pasākums noritējis mierīgi.

Latvijā 8.maijs ir Nacisma sagrāves diena un Otrā pasaules kara upuru piemiņas diena, taču daļa sabiedrības Otrā pasaules kara beigu gadadienu plaši atzīmē 9.maijā pie Uzvaras pieminekļa. Pasākumi ir pieteikti arī šogad.

Valsts prezidents Andris Bērziņš iepriekš aicināja Rīgas Brāļu kapos uz klusuma brīdi pie mūžīgās uguns pulcēties kara dalībniekus un visus, kam dārga kritušo piemiņa.

«Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienai ir jākļūst par tādu dienu, kas vieno, nevis šķeļ. Vieno piemiņai un labākai nākotnei,» savā aicinājumā piedalīties pasākumā Rīgas Brāļu kapos norādīja Valsts prezidents.

Valsts prezidenta vārdā viņa adjutants 8.maijā noliks vainagus abās frontes pusēs karojušo kareivju piemiņai Lestenes Brāļu kapos, kur guldīti latviešu leģionāri, un Dobelē pie Brāļu kapu pieminekļa padomju armijas karavīriem.

Trešdien Brāļu kapos vainagu nolikšanas ceremonijā piedalījās visas valsts augstākās amatpersonas.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu