NATO spēki bomardē Lībijas galvaspilsētu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

NATO spēki naktī uz pirmdienu veikuši uzlidojumus Lībijas galvaspilsētai Tripolei, bombardējot diktatora Muamara Kadafi mītni.

Kā ziņo aculiecinieki, Lībijas līdera apjomīgo Babalazizia ēku kompleksu satricinājuši vismaz divi spēcīgi sprādzieni.

Pēc uzlidojumiem īslaicīgi pārtraukuši raidīt trīs Lībijas telekanāli.

Kā ziņo BBC korespondents Tripolē, uzlidojums mērķēts pret ēkām, kurās Kadafi nesen uzņēma Āfrikas Savienības delegāciju.

Uzlidojumi Tripolei veikti pēc svētdien aizvadītajām intensīvām kaujām Misratas pilsētā, neskatoties uz Lībijas režīma solījumiem apturēt apšaudes Misratā, kur valda dramatiska humānā situācija..

Kaujās Misratā sestdien un svētdien nogalināti vismaz 40 cilvēki un vēl aptuveni 160 ievainoti. Kā aģentūrai AFP sacīja Misratas lielākās slimnīcas ārsts Halids Abu Falra, klīnika ir pārpildīta un tai trūkst gan personāla, gan aprīkojuma, gan medikamentu.

Sestdien Misratas ostā piestāja palīdzības kuģis, piegādājot 160 tonnas ar pārtiku un medikamentiem, bet atpakaļ ceļā evakuēja aptuveni 1000 migrantu strādnieku un ievainotu civiliedzīvotāju.

Ostas piestātnē bija sapulcējušies simtiem cilvēku, cerot iekļūt kuģi, lai aizbēgtu no karadarbības pārņemtās pilsētas.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu