Pāvests aicina Lībijas konfliktu risināt diplomātijas ceļā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Romas katoļu baznīcas pāvests Benedikts XVI svētdien savā tradicionālajā Lieldienu uzrunā "Urbi et Orbi" ("Pilsētai un pasaulei") aicināja konfliktu Lībijā risināt diplomātijas un dialoga ceļā.

"Pašreizējā konfliktā Lībijā lai diplomātija un dialogs ieņem ieroču vietu, un lai tiem, kas cieš konflikta dēļ, tiek dota piekļuve humānajai palīdzībai," teica 83 gadus vecais pāvests uzrunā Vatikāna Svētā Pētera laukumā.

"Lai miera un cilvēciskās cieņas gaisma pārspēj šķelšanās, naida un vardarbības tumsu" Tuvajos Austrumos, sacīja Benedikts XVI.

"Ziemeļāfrikas un Tuvo Austrumu valstīs lai visi pilsoņi, īpaši jauni cilvēki, strādā kopīgā labuma veicināšanai," aicināja Romas katoļu baznīcas vadītājs. Viņš mudināja šā reģiona iedzīvotājus "veidot sabiedrību, kurā tiek sakauta nabadzība un ikvienu politisko izvēli iedvesmo cieņa pret cilvēku".

Pāvests arī aicināja cilvēkus "atvērt savas sirdis tiem, kas bēg no konfliktiem, un bēgļiem no dažādām Āfrikas valstīm, lai daudzo brāļu un māsu steidzamās vajadzības sastapos ar saskaņotu atbildi un solidaritātes garu".

"Lai miera un cilvēku cieņas gaisma pārvar šķelšanās, naida un vardarbības tumsu," savā tradicionālajā uzrunā "Urbi et Orbi" ("Pilsētai un pasaulei"), ar kuru viņš nāk klajā divreiz gadā - Ziemassvētkos un Lieldienās, sacīja Romas katoļu baznīcas galva.

Pāvests, kas savā Lieldienu uzrunā parasti pievēršas nemieru pārņemtajām pasaules vietām, arī pieminēja Kotdivuāru un cunami un kodolkatastrofu Japānā.

"Lai mierīga līdzāspastāvēšana taptu atjaunota starp Kotdivuāras iedzīvotājiem, kur nepieciešama steidzama salabšana un piedošana, lai dziedētu nesenās vardarbības cirstās dziļās brūces," sacīja pāvests.

"Lai Japāna atrod mierinājumu un cerību laikā, kad tā saskaras ar nesenās zemestrīces dramatiskajām sekām, tāpat kā pārējās valstis, kuras pēdējos mēnešos pārbaudītas ar dabas katastrofām, kas nesušas sāpes un ciešanas," sacīja pāvests.

Atbilstoši tradīcijai pāvests savu Lieldienu uzrunu noslēdza, svētot ticīgos 65 pasaules valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu