Latvijas hokejisti ļoti svarīgā spēlē zaudē austriešiem (935)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Zaudējumu ļoti svarīgā spēlē pasaules čempionātā (PČ) otrdien piedzīvoja Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas ar 3:6 Helsinku (Somija) «Hartwall Arena» piekāpās Austrijas valstsvienībai. Mūsējiem tas ir trešais zaudējums aizvadītajos trijos mačos. Turpmākajās spēlēs Latvijas izlasei būs ļoti nopietni jācīnās, lai saglabātu vietu elites divīzijā.

Mača sākumā iniciatīva piederēja Latvijas izlasei. Tā izdarīja vairāk metienus pa Bernharda Štarkbauma sargātajiem vārtiem un vairāk kontrolēja ripu sāncenša zonā, kas vainagojās panākumā, kad jau ceturtajā minūtē pēc teicamas Ronalda Ķēniņa piespēles, ripu gandrīz tukšos vārtos raidīja Armands Bērziņš.

Trešdaļas turpinājumā veiksme bija Austrijas sabiedrotā. Tiesa, izgājienu vienatnē pret Edgaru Masaļski vārtu guvumā neprata pārvērst līderis Tomass Vaneks, kurš trāpīja pa vārtu stabiņu.

Pēc tam no tālas distances ar plaukstas metienu izlīdzinājumu 14. minūtē panāca Florians Iberers. Mūsu vārtsargs bija nosegts un metiena izdarīšanas brīdi viņš neredzēja.

Divas minūtes un 51 sekundi līdz perioda beigām austrieši izvirzījās vadībā, kad vairākumā no zilās līnijas ripu Latvijas vārtos iemeta Andrē Lakoss, panākot 2:1 savas komandas labā. Trešdaļas atlikušajā laikā vairs nekas būtiski nemainījās.

Otro periodu abas komandas iesāka ar līdzīgu spēli un Māra Jasa divus tālus raidījumus pirmajās trīs minūtēs pārliecinoši tvēra Štarkbaums.

Tomēr jau perioda ceturtajā minūtē solo gājienā vēlreiz precīzs bija Vaneks, izvirzot Austriju vadībā ar 3:1. Latvijas izlase turpināja aktīvi uzbrukt, taču turpmākajās minūtēs labas vārtu gūšanas iespējas neradās.

Tikai nepilnas četras minūtes vēlāk par ceturtajiem gūtajiem vārtiem Austrijas labā parūpējās Mario Altmans, kura raidītā ripa no zilās līnijas pēc Daniela Velzera piespēles cauri lielai burzmai atrada ceļu uz Masaļska sargātajiem vārtiem. Perioda devītajā minūtē Latvijas izlase palika mazākumā, kad par pretinieka turēšanu noraidījumu saņēma Jānis Andersons. Tikai pašaizliedzīga Latvijas hokejistu spēle ļāva izvairīties no kārtējā vārtu zaudējuma.

Trešdaļas otrajā pusē jau Latvijas izlase sāka uzbrukt arvien aktīvāk un arī Kobas Jasa metiens trāpīja pa vārtu pārliktni, tomēr 35.minūtē Latvijas izlase tika pie vēl viena mazākuma, kad jau otro sodu mačā saņēma Māris Jass.

Vairākuma laikā Austrijai bija divi ļoti labi momenti, tomēr vārtos pārliecinoši darbojās Masaļskis. Otrās trešdaļas beigās Latvijas izlase cīnījās ļoti pašaizliedzīgi un tas arī atmaksājās, kad nepilnas divas minūtes pirms beigu sirēnas ripu gar pašu vārtu stabu tīklā ieraidīja Agris Saviels.

Trešdaļas pēdējā minūtē Latvijas izlase ieguva iespēju cīnīties vairākumā. Hokejisti uzbruka ļoti aktīvi un izveidoja vairākus ļoti bīstamus momentus, tomēr rezultāts šajā laikā nemainījās un Latvija joprojām atradās iedzinējos ar 2:4.

Trešā perioda sākumā Latvija turpināja spēlēt skaitliskajā vairākumā un jau pēc 52 spēlētām sekundēm pēc vairākiem spēcīgiem raidījumiem pa Štarkbauma vārtiem visbeidzot precīzs pēc Mārtiņa Cipuļa piespēles bija Lauris Dārziņš, rezultātu samazinot līdz minimumam. Turklāt vārti tika gūti aizturētā soda laikā un Austrija tika pie vēl viena noraidījuma.

Latvijas izlasei bija nospiedošs pārsvars un par cīņassparu liecināja arī statistika, jo trešā perioda pirmo piecu minūšu laikā metienu attiecība pa vārtiem bija 12:0 Latvijas labā.

Perioda astotajā minūtē neveiksmīga epizode gadījās Gintam Meijam, kurš ar seju ietriecās pretinieka ķiverē un pārsita lūpu. Pēc nelielas medicīniskās palīdzības saņemšanas Meija atgriezās laukumā. Savukārt nedaudz vairāk kā desmit minūtes pirms spēles beigām Austrija atjaunoja divu vārtu starpību, precīzam esot Mihaelam Raflam, kurš vārtu priekšā saņēma piespēli no Hunderfunda.

Spēles pēdējās minūtēs Latvija palielināja spiedienu un lielāko daļu laika darbojās Austrijas aizsardzības zonā, taču aizraušanās uzbrukumā beidzās ar Daniela Oberkoflera izgājienu vienam pret Masaļski un Latvijas izlases sestajiem zaudētajiem vārtiem.

Pēc mača par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts Dārziņš, bet Austrijas izlasē - vārtsargs Štarkbaums.

Latvija - Austrija 3:6 (1:2, 1:2, 1:2)

Vārtu guvēji: 1:0 Armands Bērziņš (Ķēniņš, Meija) (3:52), 1:1 Florians Iberers (13:45), 2:1 Andrē Lakoss (Latuss, Baumgartners) (17:09 vair.), 3:1 Tomass Vaneks (23:05), 4:1 Mario Altmans (Velzers, Kristlers) (26:58), 2:4 Agris Saviels (Andersons, Indrašis) (38:08), 3:4 Lauris Dārziņš (Cipulis) (40:52 vair.), 5:3 Mihaels Ralfs (Hundrefunds) (49:42), 6:3 Daniels Oberkoflers (Poks, Šullers) (56:50).

Metieni: 39 - 25

Soda minūtes: 6 - 8

Līdz šim abas komandas cīnījās bez uzvarām. Austrijas izlase čempionātu sāka ar zaudējumu 3:5 pret ASV, bet nākamajā spēlē 1:3 piekāpās Francijai. Savukārt Latvijas nacionālā komanda pirmajā mačā 0:6 kapitulēja pagājušā gada čempionvienībai Krievijai, bet iepriekšējā spēlē 1:4 atzina ASV komandas pārākumu.

Ģimenes apstākļu dēļ Latvijā atgriezies izlases treneris Artūrs Irbe, un pagaidām nav zināms, vai viņš šajā turnīrā atgriezīsies uz valstsvienības treneru komandtiltiņa.

Dienas vakara spēlē (plkst. 20.15) Helsinku apakšgrupā turnīra galvenā favorīte Krievija tiksies ar Amerikas Savienoto Valstu izlasi.

Nākamo spēli Latvija aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Slovākiju, kamēr Austrija trešdien tiksies ar Vācijas hokejistiem.

Latvijas hokeja izlases sastāvs spēlei ar Austriju

Vārtsargi: (Edgars Masaļskis), Māris Jučers.

Aizsargi: Artūrs Kulda, Kristaps Sotnieks, Māris Jass, Agris Saviels, Jānis Andersons, Ralfs Freibergs un Krišjānis Rēdlihs.

Uzbrucēji: Zemgus Girgensons, Mārtiņš Cipulis, Jānis Sprukts, Lauris Dārziņš, Gints Meija, Armands Bērziņš, Ronalds Ķēniņš, Miks Indrašis, Koba Jass, Vitālijs Pavlovs, Aleksejs Širokovs, Andris Džeriņš un Juris Štāls.

Katras apakšgrupas četras labākās komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet vājākā valstsvienība atstās elites divīziju. Tālākais turnīra reglaments ved uz Zviedriju, kur tiks noskaidrots galīgais vietu sadalījums.

Komentāri (935)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu