Liepniekam bankai būs jāmaksā vairāk nekā 300 000 latu (14)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Polittehnologam, bijušajam žurnāla «Playboy» galvenajam redaktoram Jurģim Liepniekam AS «Reverta» būs jāatmaksā 321 500 latu, jo aprīlī spēkā ir stājies Rīgas apgabaltiesas spriedums par parāda piedziņu, informēja apgabaltiesas preses sekretārs Aigars Bērziņš.

Jau ziņots, ka 4.martā apgabaltiesa «Revertas» prasību apmierināja daļēji, jo kopumā prasītāja vēlējās piedzīt aptuveni 547 000 latu. Prasība tika noraidīta daļā par nokavējuma procentu piedziņu, tas ir, 222 540 latiem.

Tiesas sēdē «Revertas» pārstāvis Raimonds Ozols norādīja, ka aizdevuma līgums ar Liepnieku tika noslēgts 2010.gadā, tātad kredīts tika piešķirts bankas restrukturizācijas laikā.

Aizdevuma apmērs sākotnēji bija aptuveni 400 000 eiro (apmēram 280 000 latu).

Līgums tika noslēgts ar apmaksas termiņu līdz 2015.gadam. Tomēr Liepnieks nepildīja no līguma izrietošās saistības, tāpēc «Reverta» laika gaitā no tā atkāpās.

Liepnieks uz tiesu neierodas

«Reverta» no Liepnieka vēlējās piedzīt aizdoto pamatsummu, visus blakus prasījumus, līgumsodus un nokavējuma procentus, kas kopā veido gandrīz 547 000 latu.

Nedz Liepnieks, nedz viņa pārstāvis uz tiesas sēdi nebija ieradies. Tiesa «Revertas» pārstāvim jautāja, vai atbildētājs ir izrādījis interesi par tiesvedību vai atmaksas iespējām, uz ko saņēma noraidošu atbildi.

Žurnāls «Ir» iepriekš vēstīja, ka

Liepnieks drīzumā varētu pieteikt savu privāto maksātnespēju.

Viņš norādījis, ka finanšu grūtībās nonācis, aizraujoties ar nekustamā īpašuma darījumiem. «Cilvēkiem piemīt dabiska tieksme sliekties savas nekompetences virzienā» un nodarboties ar lietām, kuras nesaprot, situāciju raksturojis Liepnieks, sevi nodēvējot par «tipisku latviešu idiotu».

Liepnieks nav atklājis precīzu saistību lielumu un darījumus ar nekustamo īpašumu projektiem, kuri radījuši zaudējumus. Polittehnologs esot «mīnusos» «par vairākiem miljoniem» eiro, «lai gan varbūt sanāks arī lati».

Liepnieks apstiprinājis, ka ir ņēmis kredītus, kuri pēc «Parex» sadalīšanas atrodas «slikto kredītu» portfelī, ko tagad apsaimnieko «Reverta». Liepnieks atzinis, ka nodarbojies arī ar akciju tirdzniecību, taču tas neesot bijis finansiāli nozīmīgi.

Patlaban Maksātnespējas reģistrā Liepnieka maksātnespēja nav reģistrēta.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu