Vairāki simti cilvēku devušies krusta gājienā

Toms Ostrovskis
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krusta ceļa gājienā Rīgā šodien piedalās apmēram 1000 dažāda gadagājuma cilvēku. Šodien kristieši visā pasaulē atzīmē Lielo piektdienu. Atminoties Jēzus Kristus nāvi pie krusta, šodien daudzviet notiek simboliski Krusta ceļi.

Stankevičs: Krusta ceļš palīdz atbrīvoties no egoisma čaulas

Krusta ceļš palīdz cilvēkiem atbrīvoties no egoisma čaulas, savukārt Dievs caur Krusta ceļu parāda mums, ka viņš ņem dalību cilvēku ciešanās, šodien, ievadot Krusta ceļa gājienu Rīgā, sacīja Romas katoļu baznīcas Latvijā arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs.

Uzrunājot gājiena dalībniekus, katoļu baznīcas arhibīskaps dalījās ar savu līdzšinējo pieredzi Krusta ceļos, norādīdams, ka tajos pavadītais laiks paiet nemanot un ka tie dod apņēmību sekot Kristum. Stankevičs uzsvēra, ka caur Krusta ceļu Dieva mīlestība ienāk cilvēku sirdīs.

Foto: Felicija/TVNET

Pirms gājiena pulcējoties pie Sv.Jēkaba katedrāles, dalībnieki klausījās dziesminieka Kaspara Dimitera dziesmas un arī paši dziedāja līdzi.

Vanags: Kristus Krusta ceļš mums ir ļoti tuvu

Kristus Krusta ceļš, ko šodien pieminējām un apcerējām, ir ļoti tuvu mums katram un mums būtu jājautā Kristum, ko mēs varam darīt viņa dēļ, šodien Krusta ceļa gājiena noslēgumā Doma baznīcas pakājē sacīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags.

Viņš norādīja, ka Kristus kaps nav tikai ideja vai koncepcija, bet gan vieta, kas atrodas mums blakus un kurā varam atrast gan Kristus upuri, gan vaicājumu, ko mēs esam darījuši Kristus labā.

Vanags aicināja sekot Kristum, iet ar mieru un kalpot Dievam ar prieku.

Krusta gājienu par noslēgušos pasludināja Romas katoļu baznīcas kardināls Janis Pujats, pateikdamies klātesošajiem par piedalīšanos "šajā svētajā akcijā" un aicinādams dienas gaitā piedalīties baznīcā notiekošajos dievkalpojumos.

Krusta ceļš ("Via Crucis") ir viena no populārākajām ticīgās tautas tradīcijām Romas katoļu baznīcā, kas mūsdienās guvusi lielu ievērību un atsaucību arī citās konfesijās. Pasākums ir ne tikai Jēzus dzīves pēdējo notikumu piemiņa, bet arī gājiens, kurā ticīgie lūdz par savu tautu un valsti.

Gājienā plānotas desmit apstāšanās stacijas dažādās Vecrīgas vietās, kur paredzētas apceres, garīgi, muzikāli un teatrāli uzvedumi, kā arī mācītāju uzrunas un meditācijas. Lai pastiprinātu Krusta ceļā ietvertā satura nozīmi, aktualizētu gājiena nepieciešamību un piesaistītu arī to cilvēku uzmanību, kuri ikdienā baznīcu neapmeklē, gājiena laikā tiks atainoti Kristus pēdējie dzīves brīži.

Foto: Felicija/TVNET

Svinīgais gājiens notiek jau piekto gadu

Lielās piektdienas svinīgais gājiens Rīgā ir noticis jau piecus gadus, un tā popularitāte kristīgo draudžu un Rīgas iedzīvotāju vidū ir ievērojami augusi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu