Igaunijā aiztur taivāniešus - tur aizdomās ieroču piegādē Ziemeļkorejai

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Igaunijā ir aizturēts Taivānas iedzīvotājs un ASV ir aizturēts viņa dēls aizdomās par ieroču piegādēm Ziemeļkorejai, otrdien ziņoja portāls www.delfi.ee, atsaucoties uz Čikāgas prokuratūras datiem.

67 gadus vecais Taivānas iedzīvotājs Sjaņs Taicajs, kurš pazīstams kā Alekss Cajs, tika aizturēts 1.maijā Tallinā. Tajā pašā dienā Čikāgā tika aizturēts viņa 36 gadus vecais dēls Juesjuņs Tajs, kurš pazīstams kā Gerijs Cajs un ir Čikāgas iedzīvotājs.

ASV varas iestādes apsūdz abus aizturētos darījumos, kas veicina masu iznīcināšanas ieroču izplatīšanu, un naudas atmazgāšanā. Tās ir pateikušās Igaunijas drošības dienestiem un prokuratūrai par palīdzību Aleksa Caja aizturēšanā.

Saskaņā ar ASV datiem Alekss Cajs un viņa dēls Gerijs piedalījušies preču un ierīču eksportēšanā, kuras iespējams izmantot masu iznīcināšanas ieroču izgatavošanai. Viņi šim nolūkam izmantojuši trīs Taivānā bāzētas firmas - «Global Interface Company Inc.», «Trans Merits Co. Ltd.» un «Trans Multi Mechanics Co. Ltd.».

Viņiem var tikt piespriests cietumsods līdz 20 gadiem un naudassods miljona ASV dolāru (535 tūkstošu latu) apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu