Rīgas festivāls noslēgsies ar Baibas Skrides koncertu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas festivāla programma šovasar noslēgsies 20.jūnijā ar koncertu Dzintaru koncertzālē, kurā uzstāsies pasaulslavenā latviešu vijolniece Baiba Skride, pasaulslavenais Kanādas soprāns Miša Brigergosmane un Lietuvas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Modesta Pitrena vadībā. Festivāla noslēguma koncertā mūziķu izpildījumā varēs dzirdēt Riharda Vāgnera, Pētera Čaikovska un Joza Groda skaņdarbus, informē Rīgas festivāla preses sekretārs Mārtiņš Pučka.

Izcilās latviešu vijolnieces Skrides koncerti vienmēr ir gaidīts un nozīmīgs notikums Latvijas mūzikas dzīvē. Daudziem spilgtā atmiņā palicis Johannesa Brāmsa vijoļkoncerta atskaņojums pagājušā gada oktobrī kopā ar Birmingemas simfonisko orķestri un diriģentu Andri Nelsonu, par ko vijolniece saņēma «Lielo mūzikas balvu 2012» kategorijā «Par izcilu interpretāciju».

Šoreiz Skrides sniegumā izskanēs viens no grūtākajiem klasiskā vijoļrepertuāra skaņdarbiem - Čaikovska «Vijoļkoncerts», ļaujot klausītājiem izbaudīt izcilā krievu komponista skaistās melodijas mūsu virtuozās vijolnieces izpildījumā.

Ziemeļamerikā un pasaulē atzītā kanādiešu vokāliste Brigergosmane, kura regulāri uzstājas pasaules labākajās koncertzālēs, vispasaules atpazīstamību ieguva 2010.gada ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā Vankūverā, dziedot olimpisko himnu. Viņas talanta spožumu Latvijā varēs novērtēt Vāgnera operas «Tristans un Izolde» aizraujošākajos fragmentos un ciklā «Vēzendonkas dziesmas».

Lietuvas Nacionālais simfoniskais orķestris sava pastāvīgā sadarbības partnera maestro Pitrena vadībā Dzintaru koncertzālē piedāvās intriģējošu un daudzkrāsainu programmu - nozīmīgu Lietuvas mūzikas vēstures lappusi Joza Groda mūzikā, Čaikovska vienu no pasaules slavenākajiem vijoļkoncertiem, kā arī mūziku, ko radījis šā gada jubilārs - Vāgners.

Rīgas festivāls šovasar notiks no 3.jūnija līdz 20.jūnijam, pulcējot izcilākos Latvijas un citvalstu māksliniekus. Atklāšanas un noslēguma koncertos Latvijas izcilo mūziķu Vestarda Šimkus un Skrides sniegumā varēs baudīt šā gada jubilāra Vāgnera mūzikas diženumu. Koncertos varēs arī dzirdēt «Lielās mūzikas balvas 2012» laureāti akordeonisti Kseniju Sidorovu, kori «Latvija» un Latvijas Radio kori, pianistu Juri Žvikovu, publikas iemīļoto dziedātāju Renāru Kauperu, Latvijas sitaminstrumentu zvaigznes, «a cappella» kvartetu «Anonymous 4» no ASV un citus mūziķus.

www.rigasfestivals.lv

Biļetes uz festivāla noslēguma koncertu un citiem Rīgas festivāla koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu