Ar tradicionālo Tvīda braucienu noslēgusies Rīgas velonedēļa (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Noslēdzot trešo Rīgas velonedēļu, galvaspilsētā svētdien norisinājās tradicionālais Tvīda brauciens - veclaiku velosipēdu un retro tērpu parāde.

Jau ceturto gadu, pulcinot daudzus 20./30. gadu dzīvesstila piekritējus un sirsnīgus velobraucējus, arī šogad Rīgas Velo nedēļa noslēdzās ar vizuāli krāšņo Tvīda braucienu svētdien, 5.maijā.

Tie, kuri piedalās Tvīda braucienā, izjūt šo īpašo, krāšņo senatnes noskaņu, ko nevar sajust nevienā citā Rīgā notiekošajā velobraucienā, tādēļ Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca aicināja dalībniekus, lai Rīgu pārņem velo un tērpu parāde. Dalībai braucienā bija svarīgi divi elementi - velosipēds un, kas svarīgāk, retro stila - tvīda tērps, savukārt par pārējo atmosfēru parūpējās organizatori.

Dažādas atrakcijas

Pirms Tvīda brauciena starta 14.00 notika pulcēšanās un reģistrēšanās Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, kur divu stundu garumā norisinājās ar velo kultūru saistītas aktivitātes: velodarbnīca - pirms brauciena bija iespēja pielabot braucamo Ērenpreiss velosipēdu darbnīcā, tvīda matu frizūru paraugdemonstrējums, spēles kungiem, dāmām un bērniem, kā arī tvīdiniekus un skatītājus iesildīja rokenrola deju klubs 'Swing Dance' ar džeza, swinga un lindy hop dejām.

Tvīda brauciens sākās plkst. 16.00 no Esplanādes. Tika izbraukti loki pa kluso centru līdz Dziesmusvētku parkam, tad cauri krāšņajai Ausekļa ielai uz Kronvalda parku, tālāk dodoties uz Doma laukumu un pāri Akmens tiltam, cauri šaurajām un senatnīgajām Pārdaugavas ieliņām nonākot Kalnciema ielas kvartālā.

Tvīda Brauciens noslēdzās Kalnciema ielas kvartālā.

Tvīda braucienu rīko Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca sadarbības ar biedrību «Rīgas Velo nedēļa» un Rīgas Domes Satiksmes departamentu.

Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpējās Valsts un Pašvaldības policija.

Tvīda brauciens (no angļu valodas Tweed Run) ir velosipēdu brauciens retro tērpos, šī tradīcija aizsākusies 2009.gadā Londonā, strauji izplatoties visā pasaulē - arī Rīgā!

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu