Dienvidkoreja neļauj sūtīt uz Ziemeļkoreju antikomunistu skrejlapas (11)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Dienvidkorejas policija sestdien nav atļāvusi pret Ziemeļkorejas režīmu vērsto skrejlapu palaišanas akciju, izsaucot niknus aktīvistu protestus, stāsta aculiecinieki.

Grupa ziemeļkorejiešu, kas pārbēguši uz Dienvidkoreju, vēlējās kārtējo reizi ar gaisa baloniem pāri robežai nosūtīt uz Ziemeļkoreju 200 000 skrejlapu, kurās Phenjanas režīms apsūdzēts par cilvēktiesību pārkāpumiem.

Taču policija bloķēja pieejas ceļus uz plānoto gaisa balonu palaišanas vietu un aizturēja pikapu ar skrejlapām, kas tika aizvilkts uz tuvāko policijas iecirkni.

Tomēr aptuveni 50 ziemeļkorejiešu pārbēdzējiem un pret Ziemeļkoreju noskaņotiem aktīvistiem no ASV tika ļauts pulcēties Imdžingakā uz protesta akciju.

Policija jau piektdien paziņoja, ka neļaus palaist gaisa balonus, lai novērstu iespējamās sadursmes starp aktīvistiem un vietējiem iedzīvotājiem. Arī 13.aprīlī policija nepieļāva līdzīgas akcijas rīkošanu.

Vietējie iedzīvotāji iebilst pret šādām aktivitātēm, jo Ziemeļkoreja draudējusi apšaudīt vietas, kuras antikomunistiskie aktīvisti izmanto propagandas gaisa balonu palīšanai.

Phenjana arī trešdien brīdināja, ka mierīgi nevēros «neciešamo provokatīvo akciju», ja Seula pieļaus tās rīkošanu.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu