Kamera - padirsenis, feisbuks - sejene ... (191)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta

Ar radošiem un asprātīgiem ikdienā ierastu svešvārdu tulkojumiem publikas vērtējumam nodots «Jaunā svešvārdu tulceņa pirmais netaustāmais sējums», kas svētdien, 28. aprīlī, tika sagatavots Esplanādē īpašajā pēctalkas un radošuma nedēļas noslēguma prāta un ķermeņa mežģīšanas spēlē «Lielmežģis» (pazīstamā arī kā «Twister»).

Latviskoti tika gan iepriekš uz e-pastu un sociālajos tīklos iesūtītie, gan uz vietas ieteiktie vārdi. «Lielmežģa» spēlē piedalījās «Rīga 2014» brīvprātīgo misijas dalībnieki, viņu vadītājs Ints Teterovskis, garāmgājēji un vārdu latviskošanas entuziasti, kā arī pasākuma runasvīrs Ansis Bogustovs. Jauno vārdu tapšanu konsultēja valodniece Janīna Kursīte un viņas doktoranti.

Pasākumā tika latviskoti tādi ikdienā ierasti vārdi kā legingi (bikšuļi, staipūzas, kājenes, dibenspīļotājs, bezpēdiņbikses), trolejbuss (ripojošā ūsiņkaste, ragvedis, vadnesis), feisbuks (sejene, ģīmacis, mūlene, sejvietne) un daudzi citi.

Labi iesāktais jāturpina, tāpēc sūti savas idejas, kādus svešvārdus un kā jālatvisko, pa e-pastu: lielmezgis@riga2014.org

Daži no ieteikumiem:

Haštags - tēmturis, mirkļbirka

Flešiņš - zibstiķis

Baterija - enerģija, spēka čaula, enerģijas kapsula

Flomāsters - slapjš rakstāmrīks, krāsvilcis, slapeklis, krāszīmulis, filčpildspalva, rokķēpis, krāsnesis

Kamera - restistaba, padirsenis

Flešmobs - dejdancis, zibulis

Koučings - žurda, apmācings ...

riga2014.org

Foto: Rīga 2014 - Eiropas kultūras galvaspilsēta
Komentāri (191)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu