Major Lazer «Free the Universe» (5)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties karstākam laikam, prasās arī karstāki mūzikas ritmi. Viens no pēdējo gadu karstākajiem producentiem Diplo (34), īstajā vārdā Tomass Veslijs Pencs (Thomas Wesley Pentz), šomēnes laidis klajā karstu sava projekta «Major Lazer» plati «Free the Universe», kurā ugunīgie regeja ritmi satiekas ar mūsdienu elektronisko mūziku. Šis arī TVNET aprīļa Mēneša albums.

Major Lazer «Free the Universe»

(Mad Decent)

9/12

Pirmo lielo ievērību Diplo izpelnījās (ja neskaitām pirmos soloierakstus), kad strādāja ar Šrilankas hiphopa dīvu M.I.A., kura savukārt Diplo sapazīstināja ar savu britu producentu «Switch», īstajā vārdā Deivu Teiloru (Dave Taylor), un dzima ideja par «Major Lazer». 2009. gadā klajā nāca pirmais «Major Lazer» albums «Guns Don't Kill People… Lazers Do», kura Jamaikas mūzikas ietekmētie elektroniskie regeja ritmi piesaistīja daudzu populāru hiphopa un R&B zvaigžņu uzmanību. Spilgtākais piemērs «Pon De Floor», kura apakšas savā dziesmā «Run the World (Girls)» 2011. gadā izmantoja Bejonsē (Beyonce).

Pēc pirmajiem panākumiem Diplo (viņa vārds ir saīsinājums no dinozauru sugas Diplodoks) tiek aicināts producēt neskaitāmus mūziķus, to skaitā «No Doubt», Šakiru u.c., iegūst «Grammy» nomināciju un nostiprina savas izdevniecības «Mad Decent» pozīcijas, taču 2011. gadā viņa un Teilora ceļi šķiras.

Diplo pieaicina jaunu partneri - Trinidadā dzimušo Džiljoneru (Jillionaire), kā arī «publikas uzkurinātāju» «Walshy Fire» (Leighton Paul Walsh) un ieraksta jaunu «Major Lazer» albumu, kurā turpina sakausēt Jamaikas denshola, regeja un dabstepa skaņas. Koncertos uz skatuves kāpj arī divas seksīgas meičas, kuras īpaši aktīvi kustina gurnus un pēcpuses.

«Denshols un regejs ir visa pamatā,»

skaidro Diplo. «Albums ir mūsu interpretācija par šo mūziku.»

Arī jaunajā platē «Free the Universe» Diplo darbojas kā galvenais producents, katrā dziesmā pieaicinot kādu zvaigzni. Šoreiz atšķirībā no pirmā albuma, kurā dominēja jamaikiešu dziedoņi, dzirdami dažādu žanru mūziķi.

Major Lazer «Free the Universe»
Major Lazer «Free the Universe» Foto: Publicitātes foto

Īpaši varētu izcelt Ņujorkas četrotnes «Vampire Weekend» dziedātāja Ezras Keninga (Ezra Koenig) balsi un Ņujorkas nepieradinātās mūzikas kolektīva «The Dirty Projectors» dziedātājas Amberas Kofmanes (Amber Coffman) klātbūtni lieliskajā singlā «Get Free» (skat. video).

Katra dziesma būtu pelnījusi, lai to piemin, taču izcelšu tikai trīs, manuprāt, plates spilgtākos skaņdarbus.
Pirmais no tiem - ievadošais «You're No Good» (ar Santigold, Vybz Kartel, Danielle Haim (no jaunuzlēcošās grupas «Haim») un Yasmin). Otrais jau minētās Ameras Kofmanes «Get Free» un trešais tipiska Jamaikais denshola paraugs - «Watch Out for This (Bumaye)» (ar Busy Signal, The Flexican un FS Green).

Albumu pilnā garumā var nobaudīt «Spotify». Pamēģini!

Izdošanas datums - 16.04.2013.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu