Salacgrīvā šogad uzsvars uz labiekārtošanu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sākusies gatavošanās kārtējai Liela jai talkai, kas šogad visā Latvijā notiks 30. aprīlī no plkst. 9 līdz 15. Ceturtdien Salacgrīvas novada domes izpilddirektors Jānis Cīrulis, kurš ir Lielās talkas koordinators pašvadības teritorijā, kopā aicināja ciemu vecākos, pagastu pārvalžu un citu iestāžu vadītājus, lai pārrunātu talkas plānus.

Novada domes Informācijas nodaļas vadītāja Ilga Tiesnese pastāstīja, ka ciemos un pagastos visiem jau skaidrs, ko darīt. Aktīvi talkos arī dažādas biedrības un nevalstiskās organizācijas. Šogad uzsvaru liksim ne tik daudz uz atkritumu vākšanu, cik labiekārtošanu, teica I. Tiesnese. Protams, kā vienmēr, tiks tīrīts un grābts talcinieki sakops ceļmalas, parkus, stāvlaukumus un teritorijas pie garāžām. Tomēr līdztekus talkotāji centīsies padarīt apkārtējo vidi patīkamāku.

Ainažos labiekārtos Asara dārzu, Vecsalacā talcinieki stādīs liepu aleju, Lauvās izveidos puķu dobi. Kamēr Salacgrīvas vidusskolas jaunāko klašu skolēni vāks atkritumus gar jūras krastu, vecākie puiši pie pludmales stāvlaukuma pabeigs invalīdu noejas laipu, pie kuras darbs sākts pērn.

Cimdus nodrošinās dome, bet talcinieki aicināti ņemt līdzi darbarīkus un aukliņas atkritumu maisu aizsiešanai. Kā vienmēr, talkas svinīgā atklāšana notiks pie Pārcēlāja skulptūras Salacas krastā. Pēc padarītā darba visās domes koordinētajās talkas vietās varēs iestiprināties ar zupu un desiņām. Vairāk par šīm vietām interesenti var uzzināt no ciemu vecākajiem, novada domē un mājaslapā, talkas vietas tiks reģistrētas akcijas oficiālajā mājaslapā. Tur savas aktivitātes var pieteikt arī individuālie talkotāji.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu