Ziemeļkorejā ārzemniekam par «izģindušu bērnu fotografēšanu» 15 gadi cietumā (20)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: RIA Novosti/Scanpix

Ziemeļkorejā aizturētam korejiešu izcelsmes ASV pilsonim ir piespriests 15 gadu ieslodzījums spaidu darbos par «naidīgām darbībām» pret komunistu režīmu, ceturtdien pavēstīja Korejas Centrālā ziņu aģentūra (KCNA).

Pe Džunho, kurš ASV ir zināms kā Kenets Be, tika aizturēts novembrī, kad viņš kā tūrists ieradās Ziemeļkorejas ostas pilsētā Rasonā, kura atrodas īpašā ekonomiskā zonā pie Krievijas un Ķīnas robežām.

KCNA 27.aprīlī ziņoja, ka aizturētais ASV pilsonis tiks tiesāts par mēģinājumu gāzt Ziemeļkorejas režīmu un ka viņš esot atzinies.

Gribējis panākt lielāku ārvalstu palīdzību

Dienvidkorejas mediji decembrī ziņoja, ka Be ir 44 gadus vecs tūrisma industrijas darbinieks. Ir aizdomas, ka viņš aizturēts par to, ka fotografējis izģindušus bērnus Ziemeļkorejā, lai panāktu lielāku ārvalstu palīdzību Ziemeļkorejas bērniem.

ASV ir aicinājušas Ziemeļkoreju atbrīvot Be «humānu apsvērumu» dēļ un uzsvērušas, ka viņš ieradies Ziemeļkorejā ar derīgu vīzu. ASV amatpersonas arī pauda bažas, ka Ziemeļkoreja varētu izmantot Be par «politiskas kaulēšanās» trumpi.

Bijušajam ASV Ņūmeksikas štata gubernatoram un bijušajam vēstniekam ANO Bilam Ričardsonam neizdevās panākt Be atbrīvošanu un pat tikšanos ar viņu, kad Ričardsons un kompānijas «Google» valdes priekšsēdētājs Ēriks Šmits janvārī apmeklēja Ziemeļkoreju.

Ziemeļkorejā pēdējos gados ir aizturēti, bet pēc tam atbrīvoti vairāki ASV pilsoņi, tostarp žurnālisti un kristiešu misionāri.

Komentāri (20)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu