Pirmajā pāreju dienā KHL klubi aktīvi papildina sastāvus (5)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirmajā dienā, kad Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubi oficiāli drīkst noslēgt līgumus ar jauniem spēlētājiem, komandas aktīvi papildina savus sastāvus un pagarina līgumus ar jau esošajiem hokejistiem.

Ļoti aktīva pirmajā pāreju dienā ir Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētajā līgas pēdējo divu gadu čempionvienība Maskavas «Dinamo», kas oficiāli paziņojusi par tiesību pārpirkšanu uz jauno krievu zvaigzni Valēriju Ničuškinu.

18 gadus vecais uzbrucējs iepriekš pārstāvēja Gagarina kausa finālistus Čeļabinskas «Traktor», bet tagad tiesības uz viņu apmainītas pret naudas kompensāciju un drafta izvēles tiesībām. Iepriekš tika ziņots, ka «Dinamo» darījuma ietvaros šķirsies no desmit miljoniem dolāru (5,3 miljoniem latu).

Tāpat «Dinamo» komanda paziņojusi par līgumu pagarināšanu ar 14 spēlētājiem, ieskaitot somu aizsargu Janni Jalasvāru, čehu aizsargu Filipu Novāku, slovāku aizsargu Dominiku Granjāku, uzbrucējus Konstantīnu Gorovikovu un Sergeju Soinu, kā arī čehu uzbrucēju Mareku Kvapilu.

Tāpat uz trim gadiem vienība pagarinājusi līgumu ar pēdējo divu sezonu Gagarina kausa finālsērijas vērtīgāko spēlētāju vārtsargu Aleksandru Jerjomenko, bet no «Traktor» komandas ieguvusi tiesības arī uz uzbrucēju Maksimu Karpovu. Bez tā vienību papildinājis arī Maskavas «Spartak» aizsargs Aleksandrs Bukins.

Tikmēr par aizvadītās sezonas čempionu kļuvušais čehu uzbrucējs Jakubs Petružaleks atgriezies savā bijušajā klubā Habarovskas «Amur». Sezonas gaitā uzbrucējs no «Amur» komandas pārcēlās uz Maskavas «Dinamo» komandu, bet nākamajā sezonā viņš atkal spēlēs Habarovskā.

Savukārt no Ņižņekamskas «Ņeftehimik» komandas, kuras galvenā trenera amatā trešdien oficiāli tika iecelts Vladimirs Krikunovs, uz «Dinamo» pārcēlies uzbrucējs Maksims Pestuško.

Par latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa jauno komandas biedru Ukrainas klubā Doņeckas «Donbass» kļuvis cits šīs pozīcijas spēlētājs Oļegs Piganovičs, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja Habarovskas «Amur» un Omskas «Avangard» vienībās.

Tāpat «Donbass» vienība savas rindas papildinājusi ar aizsargiem Genādiju Razinu un somu Ansi Salmelu, kurš pērn bija Latvijas izlases aizsarga Georgija Pujaca kluba biedrs Omskas «Avangard» sastāvā, kā arī somu uzbrucēju Tēmu Laini, kurš pagājušajā sezonā spēlēja Minskas «Dinamo».

Citviet Krievijas izlases vārtsargs Vasīlijs Košečkins no Čerepovecas «Severstaļ» komandas pārcēlies uz Magņitogorskas «Metallurg», noslēdzot četru gadu līgumu, bet latviešu speciālista Pētera Skudras vadīto Ņižņijnovgorodas «Torpedo» vienību papildinājis čehu uzbrucējs Jakubs Klepišs, ar kuru noslēgts līgums uz diviem gadiem.

Tāpat «Metallurg» komanda uz pieciem gadiem pagarinājusi līgumu ar pagājušās sezonas līgas labāko vārtu guvēju un rezultatīvāko spēlētāju Sergeju Mozjakinu, kā arī piepulcējusi sastāvam čehu uzbrucēju Janu Kovāržu un kanādiešu aizsargu Krisu Lī, bet šķīrusies no vārtsarga Georgija Gelašvili, kurš turpmāk spēlēs pie Skudras «Torpedo» komandā.

«Torpedo» komanda noslēgusi līgumus arī ar uzbrucējiem Vadimu Krasnoslobodcevu un Sergeju Bernackiju, kuri iepriekš spēlēja attiecīgi Astanas «Baris» un Magņitogorskas «Metallurg» vienībās.

Savukārt latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvēto Kazaņas «Ak Bars» komandu pametis uzbrucējs Nikolajs Žerdevs, kurš atgriezies Mitišču «Atlant» vienībā. Tikmēr «Atlant» komandu atstājis aizsargs Ivans Višņevskis, kurš pārcēlies uz Ufas «Salavat Julajev».

Magņitogorskas komanda tikmēr spējusi tajā atgriezt aizsargu Sergeju Tereščenko, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja «Donbass» komandā, parakstot ar viņu līgumu uz trim gadiem.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu