Briedis: Olimpiskajās spēlēs nevarēju piedalīties apmānīšanas dēļ (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šā brīža Latvijas labākajam bokserim Mairim Briedim pēc atgriešanās boksā no kikboksa galvenais mērķis bijis piedalīties Londonas olimpiskajās spēlēs, bet tas izjucis jau 2009.gadā, kad pēc apmānīšanas viņš piedalījies kādā cīņu šovā, Briedis izteicās intervijā žurnālam «Klubs».

Briedis karjeru uzsāka kā bokseris, bet neilgi pirms pilngadības sasniegšanas pārgāja uz kikboksu, kļūstot par Eiropas čempionu. Pēc tam, kad viņš kikboksā vairs neredzējis perspektīvu, Briedis atgriezās boksā.

«Pārgāju uz profesionālo boksu, taču ar noteikumu, ka varēšu piedalīties arī amatieru cīņās. Mans mērķis bija olimpiskās spēles Londonā,» atcerējās Briedis. «2009.gadā mani uzaicināja piedalīties šovu cīņā. Izrādījās, ka pretinieks - lietuvietis - boksējās ar citu vārdu un uzvārdu. Tāda cilvēka vispār nav. Es to nezināju. Viņš pēc tam varēja braukt uz olimpiskajām spēlēm.»

Boksā līdz pat Londonai olimpiskajās spēlēs varēja piedalīties tikai amatieru sportisti. Savukārt 2016.gada Riodežaneiro Olimpiāde būs pirmā, kurā atļauts piedalīties arī profesionāļiem. Olimpiskā boksa turnīra noteikumi paredzēs, ka sportists savu pēdējo profesionālo cīņu drīkst aizvadīt ne mazāk kā gadu pirms Olimpiādes.

«Kopumā nenožēloju, ka esmu profesionālajā boksā. Amatieru bokss ir daudz vairāk korumpēts,» secināja Briedis, atgādinot baumas par Azerbaidžānas Boksa federāciju, kas tiek vainota olimpisko medaļu nopirkšanā.

Pagājušajā mēnesī Briedis aizvadīja savu pirmo oficiālo cīņu pirmā smagā svara kategorijā, kurā sacenšas bokseri līdz 90,7 kilogramiem. Kā šīs kategorijas labākos bokserus latvietis nosauca Mario Huku un Huanu Pavlo Ernandesu. Briedis atzina, ka pagaidām vēl nav līdz viņiem ne tikai fiziski, bet arī psiholoģiski izaudzis, tomēr reiz jau latvietis ar Huku ir sparingojis.

«Pēc pirmās profesionālās cīņas, kuru labi noboksēju, menedžeris man ieteica sparingpartneri. Nezinot, kas viņš ir, pat vienreiz nokdaunā aizsūtīju,» stāstīja Briedis. «Izrādījās, ka tas ir Mario Huks, pasaules čempions. Nevajadzēja man «google» skatīties, sāku uzmanīgāk boksēties. Tā tas rūdījums sākas.»

Martā un aprīlī Briedis pusotra mēneša laikā aizvadīja trīs cīņas, tiekot pie trim pārliecinošām uzvarām. Sākotnēji latvietis sakāva bijušo Vācijas smagā svara čempiona titula pretendentu Ozkanu Četinkaju, pēc tam pārliecinoši pieveica britu veterānu Deniju Viljamsu, kurš pirms deviņiem gadiem spēja nokautēt leģendāro Maiku Taisonu, bet aprīļa vidū nokautēja arī Vācijā dzīvojošo turku Javušu Kelešu.

Cīņa ar Kelešu Briedim bija debija pirmā smagā svara kategorijā un pirmā, ko bija plānots aizvadīt astoņu raundu garumā.

Savā profesionālajā karjerā, ieskaitot cīņas «Biggers Better» sacensībās, Briedis uzvarējis 20 mačos, 14 reizes pretinieku nokautējot, un cietis tikai vienu neveiksmi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu