Uzšūts lielākais Latvijas karogs (58)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien Mežaparka Lielajā estrādē izklāts pasaulē lielākais sašūtais Latvijas karogs. Tā izmērs ir vairāk nekā 1050 kvadrātmetri.

Lielākais Latvijas karogs ir 22,5 metrus plats un 45 metrus garš. Karoga izgatavošanai izmantoti vairāk nekā 800 metru poliestera auduma, kura kopējais svars ir aptuveni 83 kilogrami.

Karogs nosegs divas trešdaļas Lielās estrādes koru sēdvietu. No šā karoga varētu sašūt vairāk nekā 900 parastos karogus. Ja karogu izvietotu vertikāli, tas būtu astoņstāvu mājas augstumā.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Svinīgajai lielā karoga izklāšanas dienai ir dots simbolisks nosaukums «1. Lielā karoga diena», tā apliecinot, ka ideja par lielāko sašūto Latvijas karogu pasaulē tiks turpināta ar izmēros vēl iespaidīgāka Latvijas karoga izgatavošanu.

Līdz šim lielākais zināmais Latvijas karogs (izmērā 6 reiz 12 metri) tiek izmantots militāro parāžu laikā, kad tas ir redzams zem helikoptera, kas parādes laikā lido gar 11. novembra krastmalu.

Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Latvijas valsts galvenais simbols tapis uzņēmuma «Latvijas tekstils» ražotnē. Karogs ir uzņēmuma simboliska dāvana savai valstij 95 gadu jubilejā.

«Latvijas tekstils» pārstāvji norāda, ka ideja uzšūt pasaules lielāko Latvijas karogu viņiem radās, meklējot interesantas lietas par Latviju, kas līdz šim vēl nav realizētas.

Komentāri (58)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu